avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA inchiriere autoturisme
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA inchiriere autoturisme

Buna ziua Ma numesc Barbu Cosmin si am deschis un PFA care are ca obiect de activitate inchirierea de autoturisme cod caen 7711 .am o nelamurire masinile pe care urmeaza sa le inchiriez trebuie sa fie in acte respectiv in carte si talon auto inscrise pe pfa ul meu sau pot sa inchiriez masina chiar daca este pe alt nume ex ion vasile .persoana fizica dar nu autorizata.trebuie facut un contract de comodat intre ion vasile si barbu cosmin PFA ...se face la notar sau doar intre mine si el .
daca eu am masini pe numele meu trebuie sa fac acest comodat ?sa le inchiriez cu PFA-ul ?il fac la notar sau doar asa intre mine si PFA.va rog mult sa ma ajutati.va multumesc
Cel mai recent răspuns: olden , utilizator 10:57, 19 Octombrie 2013
Activitatea companiilor rent a car
Pentru desfasurarea aceastei activitati de inchirieri masini este nevoie de o autorizatie, deoarece serviciile de inchirieri auto sunt incluse in cadrul serviciilor comunitare. Pentru o astfel de ocupatie se necesita doar masini proprii asupra carora firmele rent a car detin un titlu de proprietate. Activitatea se mai poate desfasoara si cu masinile care sunt ale unei companii pe baza unui anumit contract de leasing. Astfel, masinile pot fi date spre inchiriere contra cost, bazandu-se pe un contract facut intre compania de inchirieri si client. Conform solicitarilor facute de clienti se pot pune la dispozitie o masina sau mai multe masini, iar pe baza cerintelor acostora se pot oferi si serviciile unui sofer, acestea facandu-se contra cost.

Vezi Legea nr. 38/2003, privind transportul in regim de taxi si in regim de inchiriere.
[ link extern ]

AUTORIZATIE : [ link extern ] /
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Octombrie 2013
olden, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atestat srl rent a car Alex Chiciu Alex Chiciu Are cineva idee ce atestat/autorizatie/whatever necesita o societate comerciala ce desfasoara activitati tip rent a car in Bucuresti? De asemenea, este nevoie ... (vezi toată discuția)
Codul 6024 la srl hopeless1 hopeless1 buna ziua! as dori sa stiu si eu daca acest cod este bun in cazul in care firma vrea sa inchirieze prin contract de comodat niste masini de la o persoana ... (vezi toată discuția)
Leasing autoturism impune cod caen inchiriere masini? ContSters86219 ContSters86219 Buna ziua Am un contract leasing pe un autoturism pe firma. Am auzit o discutie ca acest lucru impune ca trebuie sa am cod CAEN de inchirieri masini? Stie ... (vezi toată discuția)