avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cumparator de buna credinta
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cumparator de buna credinta

buna ziua, in cazul in care cineva cumpara o masina care ulterior se dovedeste a fi furata, care sunt pasii ce trebuie urmati? cumparatorului de buna credinta i se face dosar penal pe ce baza?
Cel mai recent răspuns: unmilllion , utilizator 02:52, 2 Martie 2012
În principiu, maşina va fi ridicată şi returnată proprietarului de drept.

Cumpărătorului de bună credinţă nu i se face dosar penal. Este în sarcina organelor de urmărire să probeze lipsa bunei credinţe, caz în care se poate vorbi despre tăinuire sau alte infracţiuni, în funcţie de circumstanţele concrete.

Constituiţi-vă parte civilă în dosarul penal în care este cercetat vânzătorul, solicitând ca acesta să fie obligat, pe latură civilă, să vă plătească preţul pe care i l-aţi achitat pentru maşină, precum şi orice alte cheltuieli aţi mai făcut cu maşina. Toate acestea vor trebui probate cu acte.

Mult succes.
organele de politie ii fac dosar penal celui la care a fost gasita masina , persoana de la care a fost cumparata neputand fi gasita...pentru inceput ar trebui facuta o plangere impotriva vanzatorului? multumesc frumos
Pentru început, ar trebui angajat, urgent, un avocat.

Apoi, ar trebui arătat organelor de cercetare actul de vânzare cumpărare, propuse şi alte probe în favoarea cumpărătorului (martori care să arate în ce circumstanţe s-a cumpărat maşina, etc.).

În mod normal, vânzătorul maşinii ar trebui să fie şi el urmărit, în cadrul aceluiaşi dosar.

Mai multe nu vă pot spune în lipsa dosarului sau a altor informaţii.
Da, este de maxima urgenta angajarea unui avocat.
Nu am reusit niciodata sa inteleg acest aspect deoarece nu am avut niciun caz de acest fel.

Daca statul este complice la vinderea masinii cum sa raspunda cumparatorul de buna-credinta...?
Nu este chiar retorica...intrebarea...

Dar, asa cum spuneam, nu pot intelege in mod concret asa ceva fara sa am un caz...deoarece statul este vinovat si cel care a cumparat este nevinovat...pana la proba contrara...stabilita prin hotarare judecatoreasca de condamnare...penala...
Urmand aceasta logica, este cel putin curios ca cel care este de buna-credinta sa isi piarda banii...si masina...
Dar, in astfel de cazuri fara o agresivitate deosebita nu cred ca se poate rezolva ceva.Ma refer la o agresivitate procesuala...deosebita...

Cred ca in Romania de astazi asa ceva este insa de domeniul trecutului...
In aceeasi situatie ma aflu si eu ... am cumparat o masina care s a dovedit a fi furata din ungaria; masina a ramas la mine iar cel care mi a vandut o a fost condamnat la puscarie dar doar pentru inselaciune; eu as vrea sa raman cu masina iar despagubirea sa o dea el cui vrea insa ca sa actionez in judecata trebuie sa ajung la hot ... iar dupa 2 ani ... nu se stie nimic, cu toate ca cel care mi a vandut o a furat o ... nu inteleg procedura asta ... ma poate ajuta cineva!!!! va rog!

Alte discuții în legătură

Cine raspunde pentru inmatricularea unei masini furate? dsy dsy Buna ziua! In vara anului 2006 am cumparat o caravana, marca Fiat, inmatriculata , de la un domn din Pitesti. Masina era inmatriculata in judetul Arges. Dupa ... (vezi toată discuția)
Politisti corupti..nimic nou.. anny_overdoze anny_overdoze buna seara....fratele meu a cumparat un scuter second hand de la o cunostinta...insa acesta nu i a dat nimica la mana fratelui meu cum ca ar fii achitat suma ... (vezi toată discuția)
Am cumpărat o mașină înmatriculată, care ulterior s-a dovedit a fi furată. cum este posibil să fie înmatriculată o astfel de mașină și ce pot face ca să-mi recuperez banii? ContSters463957 ContSters463957 Bună ziua vă scriu în speranța că voi primi un răspuns din partea unei persoane autorizate în acest domeniu. Am cumpărat în ianuarie 2018 un ... (vezi toată discuția)