avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cum sa procedez cand seful face abuzuri in functie?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cum sa procedez cand seful face abuzuri in functie?

lucrez la R.AT.B de foarte mult timp insa de cand m-am mutat la un alt depou,seful de aici mi-a facut multe nedreptati si abuzuri in functie.SE poarta urat de parca institutia i-ar apartine,el fiind sef dinainte de revolutie si si-a format un anumit numar de oameni ai sai pe care ii favorizeaza si care chiar ii comanda dansului dorintele pe care le au legate de functia lor iar seful se conformeaza.SINDICATUL nu ma apara iar la domnul DIRECTOR nu am voie sa merg in audienta ci doar la un consilier al dansului de la care nu am primit un raspuns de 60 de zile .va rog frumos ma puteti sfatui ce cai legale am la indemina impotriva abuzurilor in functie?va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:03, 8 Martie 2012
Bună ziua. Dacă este vorba despre abuzuri, sunt încălcate prevederi imperative ale Codului muncii, respectiv art. 5 care la alin. (1) prevede că ,,În cadrul relaţiilor de muncă funcţionează principiul egalităţii de tratament faţă de toţi salariaţii şi angajatorii .
(2)Orice discriminare directă sau indirectă faţă de un salariat, bazată pe criterii de sex, orientare sexuală, caracteristici genetice, vârstă, apartenenţă naţională, rasă, culoare, etnie, religie, opţiune politică, origine socială, handicap, situaţie sau responsabilitate familială, apartenenţă ori activitate sindicală, este interzisă.
(3)Constituie discriminare directă actele şi faptele de excludere, deosebire, restricţie sau preferinţă,întemeiată pe unul sau mail multe dintre criteriile prevăzute la alin. 2, care au ca scop sau ca efect neacordarea, restrângerea ori înlăturarea recunoaşterii, folosinţei sau exercitării drepturilor prevăzute în legislaţia muncii.
(4)Constituie discriminare indirectă actele şi faptele întemeiate în mod aparent pe alte creiterii decât cele prevăzute la alin. (2), dar care produc efectele unei discriminări indirecte."
Am citat acest articol fiindcă nu aţi specificat clar despre ce fel de abuzuri este vorba.
În situaţia de faţă, cred că ar fi mai bine să mai sesizaţi odată conducerea unităţii cu o adresă cu nr. de înregistrare în care să specificaţi toate abuzurile la care sunteţi supus din partea superiorului, fiind încălcate inclusiv contractul colectiv de muncă şi regulamentul intern al unităţii.
Dacă nici de data aceasta nu veţi primi un răspuns, sesizaţi ITM-ul.
Mesaj reeditat
@ bobita_ete
Data post: Joi, 8 Martie 2012, 17:44
Forum Dreptul muncii - contract de munca, demisie, salariu si altele
Subiect cum sa procedez in caz de abuz in functie?


va multumesc frumos pentru raspuns .PENTRU ca mi-ati spus ca nam fost clara ce fel de abuzuri face seful meu,voi veni cu precizari.SEFUL meu de depou de ani de zile favorizeaza un anumit numar de oameni, fiind preferatii sai, cu vagoanele si in liniile pe care si le doresc dansii sa lucreze ,ei fiind ca si mine conducatori de vehicul.PE MINE insa ma repartizeaza REZERVA,adica de ani de zile lucrez ba pe o linie.ba pe alta,ba pe un vagon,ba pe altul .desi cred ca am si eu aceleasi drepturi ca cei ceillati colegi ai mei.L-AM rugat pe seful meu sa se mai faca si ROTATIE ,mai ales ca detin de la MEDICINA MUNCII o adeverinta de la medicul de familie prin care se precizeaza sa lucrez doar pe linii scurte,datorita afectiunii de care sufar.INSA seful meu mi-a spus ca pot sa plec daca nu-mi convine ca nu fac eu reguli in acest depou.AM FOST nevoit sa ma conformez si sa merg sa lucrez acolo unde mi s-a impus.DE ASEMENEA SEFUL INTERVINE si la testele psihologice ale salariatilor.DIN PACATE pentru mine acestea nu sant singurele nedreptati,de curand seful meu a aflat ca am mers cu un memoriu la DIRECTIE si mi-a dat calificativul mediu desi nu am avut nici un fel de evenimente in trafic sau reclamatii in timp ce ceilalti colegi au primit foarte bine desi au avut toate aceste nereguli.MA SIMT nedrepatit in comparatie cu ceilalati salariati,eu nedorind decat sa avem aceleasi drepturi cu totii.VA MULTUMESC INCA O DATA PENTRU TIMPUL ACORDAT si astept raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariul de incadrare Gentleman 79 Gentleman 79 Buna seara, am o nelămurire în legătură cu salariul de încadrare la firma care lucrez suntem 8 șefi de secție și salariul mărit il au doar 6 din noi. ... (vezi toată discuția)
Discriminare Detoate Detoate Discriminarea la locul de muncă poate fi si prin programul de lucru?în condițiile în care cu același timp de contract de munca unii beneficiază de ... (vezi toată discuția)
Nedreptate la locul de munca 01cccp01 01cccp01 sant un angajat al RATB BUCURESTI.un om care este supus abuzurilor la locul de munca.desi de cand lucrez de 12 ani la acest depou,am dat dovada de ... (vezi toată discuția)