avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Repartizare cheltuieli caldura
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Repartizare cheltuieli caldura

locuiesc intr-un bloc in iasi ,sunt debransat de la reteaua termica de incalzire deoarece am centrala proprie cu gaz ,deci eu nu mai beneficiez de serviciul public de incalzire am tevile taiate si izolate in pereti cu toate acestea eu sunt obligat sa platesc pentru tevi desi locuinta e proprietate privata eu nu mai am nevoie de tevile lor ba mai mult imi sunt incomode ,mentionez ca ele sunt izolate si ingropate in perete .Ce as putea face sa nu mai platesc un serviciu de care nu beneficiez ,nu cred ca se poate impune un serviciu cu forta unui cetatean va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 21:46, 18 Martie 2012
Cand zici ca tevile sunt ale lor, la cine te referi? Pai tevile sunt ale voastre nicidecum ale lor, deci inclusiv si ale tale.
Bun, nu ne-ai spus daca in scara voastra, apartamentelor bransate la CET li se repartizeaza costurile prin repartitoare de costuri. Daca ar fi asa, atunci firma care face repartizarea costurilor impreuna cu as. prop. trebuie aplice dispozitiile Ordinului nr. 483/2010, adica inventarierea tuturor tevilor de la gigacalorimetru pana la ultimul calorifer (tevi de distributie din subsol, pe casa scarii, spatii comune, tevi verticale din case - acolo unde sunt) si montarea unui repartitor de costuri, imediat dupa gigacalorimetru pentru calcularea costurilor pentru aceste spatii comune.
Daca sunt apartamente care nu au tevi verticale sau sunt izolate, aceste informatii trebuie sa ajunga la firma de repartitoare (prin as. prop.), care va repartiza costuri mai mici pentru aceste apartamente.
Daca in scara repartizarea costurilor cu incalzirea se face in pausal, probabil ca exista o hotarare a as. prop. pentru repartizarea unui anumit procent din factura primita si pentru apartamentele cu CT, insa oricum, faptul ca dvs. nu aveti tevi vericale, as. prop. ar trebui sa stie acest lucru, respectiv costurile repartizate dvs. ar trebui sa fie mai mici, dar nu in mod spectaculos.
Ei, cum vi se vor repartiza costuri doar pentru luna martie, probabil ca aceste clarificari vor fi valabile incepand cu toamna viitoare.
Vezi ca pe forum mai sunt o multime de postari cu privire la problema semnalata de tine.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata parti comune radet arvat_t arvat_t Buna seara,sunt in totalitate debransata de la Radet,partile comune din apartament,respectiv coloanele de caldura au fost izolate prin pereti de rigips.Am ... (vezi toată discuția)
Tevi incalzire izolate! Soldatuluniversal Soldatuluniversal Buna seara, am si eu o nelamurire si anume : am centrala de apartament iar tevile de incalzire care trec prin apartament le am izolat dupa care am facut gheu ... (vezi toată discuția)
Reglementari privind calculul caldurii livias livias pe scara pe care locuiesc sunt 15 apartamente, din care 13 sunt debransate de la CET. Calculul caldurii la cele 2 apartamente ramase bransate se face de catre ... (vezi toată discuția)