avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Tevi incalzire izolate!
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Tevi incalzire izolate!

Buna seara, am si eu o nelamurire si anume : am centrala de apartament iar tevile de incalzire care trec prin apartament le am izolat dupa care am facut gheu (le am zidit de sus pana jos). Este normal sa platesc incalzirea pt acele tevi (80-100 lei lunar pt un apartament cu 2 camere ) chiar daca apartamentul meu nu se incalzeste de la ele? Cum imi calculeaza ei de ajung la aceste sume? Vecinul de deasupra inchide repartitoarele iar eu platesc incalzirea si pt ei. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 12:50, 11 Februarie 2017
~ Conținut șters la cerere ~

Suma repartizata dvs. mi se pare cam mare.
In momentul in care dvs. v-ati hotarat sa izolati si sa ziditi conductele verticale, trebuia sa anuntati as. prop. - pentru a vi se diminua costurile cu incalzirea spatiilor comune.
Apoi, sa fim corecti, o izolare cat ar fi ea de buna, tot pierde caldura. Asadar, tevile verticale se izoleaza cat mai bine, apoi se acopera cu rigips sau ceva asemanator - insa cu „stiinta” si aprobarea as. prop. - care asa cum s-a spus mai sus, intocmeste un PV de situatie.

Pentru ca veni vorba, costurile cu incalzirea spatiilor comune sunt:
- costuri cu conductele de distributie de la subsol - care, fie vorba intre noi nu sunt izolate sau au o izolare de doi bani;
- costuri cu conductele care alimenteaza caloriferele de pe casa scarii si uscatoare - daca acestea exista;
- costuri cu incalzirea produsa /degajata de tevile verticale care tranziteaza apartamentele.

Asadar, mergeti la asociatie si clarificati situatia. Daca repartizarea costurilor cu incalzirea se face prin repartitoare de costuri, asociatia, in urma verificarilor, trebuie sa informeze firma despre faptul ca tevile verticale care tranziteaza apartamentul dvs. sunt izolate si ingropate cu rigips. In acest caz (de aprobare), sunt convins ca o sa vi se repartizese sume mai mici.
Repet: inainte de a izola acele tevi, trebuia sa notificati in scris as. prop. si acestia sa-si fi dat acordul...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartitoare caldura RIZEAFLORICA RIZEAFLORICA Am repartitoare si sunt bagata la plata si pt. tevile care trec prin ap. Daca imbrac tevile in material izolant mi se scade caldura care este calculata pt. ... (vezi toată discuția)
Calcul caldura spatii comune patrichi_stefan patrichi_stefan Buna ziua. Urmeaza o adunare a locatarilor, si as vrea sa pun problema repartizarii caldurii pt spatii comune si tevile care traverseaza apartamentul. Eu sunt ... (vezi toată discuția)
Repartizare cheltuieli caldura nicu350 nicu350 locuiesc intr-un bloc in iasi ,sunt debransat de la reteaua termica de incalzire deoarece am centrala proprie cu gaz ,deci eu nu mai beneficiez de serviciul ... (vezi toată discuția)