avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... infractiune continua sau intractiune continuata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

infractiune continua sau intractiune continuata

Nu am inteles care este diferenta intre infractiune continua sau infractiune continuata!
Va rog sa imi precizati, daca se poate, un individ, pe care nu am putut sa-l identific in 1998, care a declarat fals si a depus la dosarul notarial al unei succesiuni schite cu vecinatati in fals pentru a obine semnatura pe un act de vanzare-cumparare semnat in acelasi timp cu succesiunea se poate incadra la infractiune continua sa infractiune continuata.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ion04 , utilizator 14:18, 22 Aprilie 2012
infractiunea continua se caracterizeaza prin prelungirea in chip natural a actiunii/inactiunii ce constituie infractiune, dupa consumare (dupa savarsire) pana la interventia unei forte contrare (fapt, actiune, eveniment ce opreste evolutia infractiunii: vointa faptuitorului, interventia autoritatii etc)
Infractiunea continuata se caracterizeaza prin savarsirea de catre aceeasi persoana, la intervale de timp diferite, in realizarea aceleiasi hotarari infractionale a unor actiuni/inactiuni care prezinta fiecare in parte continutul aceleiasi infractiuni.
nu poate fi vorba de infracțiuni continuate sau continue ci de două infracțiuni simple:
fals în declarații în concurs cu fals material în înscrisuri oficiale
Faptuitorul nu avea ce sa caute la notar(dupa stiinta mea, nefiind parte), a depus o schita pe care am vazut-o la dosarul notarial, ulterior. Intre timp aceasta a disparut de la dosar, eu nu am putut dovedi ca am vazut-o iar pe 15 martie ac aceeasi persoana a venit cu acel inscris la convocarea expertului topo, de data aceasta prezentand o procura pentru una din parti. Pe ing topo nu l-a interesat schita iar persoana respectiva nu a depus-o nici la dosarul din instanta (15 ani)n nu a dat copie nici ing topo. Acea schita poate constitui dovada infractiunii, persoana avand cunostinte despre situatia legala si de fapt a terenurilor ( a fost consilier in primarie in acea perioada)
Credeti ca mai pot depune plangere penala impotriva lui pentru infractiune continua?
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grup infractional camelia nita camelia nita as dori ceva informatii despre elementele constitutive ale gr. inf si despre infractiunea continuata (vezi toată discuția)
Infractiune continuata cuziamusia cuziamusia se comite o infractiune care produce efecte juridice si prejudicii intr-o cauza, fara a fi denuntata si nici sanctionata in termenul de prescriptie de 5 ani. ... (vezi toată discuția)
Infractiunea continuata lorelai_3691 lorelai_3691 Am un prieten care a savarsit mai multe furturi in doua orase . A fost prins si acum este judecat in doua dosare distincte. Intr-un dosar este incadrat la art. ... (vezi toată discuția)