avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Mutare sau restructurare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Mutare sau restructurare

Suntem 6 colegi cu aceeasi functie iar nu demult pentru trei dintre noi s-ar fi dispus (verbal) acceptarea pe un alt loc de munca insa mai prost platit(cam jumatate din salarul actual).Cum nimeni nu-si permite in momentul actual o asemenea pierdere dorim sa intrebam la ce repercursiuni ne putem astepta iar in cazul in care nu acceptam mutarea si salarizarea mai mica ce sanse am avea daca atacam in instanta decizia de restructurare a postului care probabil intuim noi,ar fi urmatorul pas.Eu personal sunt cel mai vechi dintre colegii mei,fara abateri disciplinare,chiar si de aceea nu inteleg cum ma regasesc in aceasta situatie.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:46, 27 Martie 2012
Repercursiuni legale ar putea fi in sensul desfiintarii posturilor respective ... fiind vorba despre concedieri individuale , angajatorul nu este obligat la respectarea unor criterii care pot fi avute in vedere pentru stabilirea ordinii de prioritate la concediere.

Condiţiile impuse de art. 65 din Codul muncii sunt desfiinţarea locului de muncă sa fie efectiva şi existenţa unei cauze efective, reale şi serioase.

Salariatul concediat poate contesta in instanta decizia de concediere atat pentru neindeplinirea conditiilor de fond, cat si pentru neindeplinirea conditiilor de forma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuzul semnarii anexei la fisa postului elegri elegri prin anexa la fisa postului se modifica denumirea functiei. noua denumire a functiei avea o alta fisa a postului in care se includeau si alte atributii, in ... (vezi toată discuția)
Concediere individuala SIMONAINTREABA SIMONAINTREABA a fost desfiintat intreg comp.de Dispecerat,paza fiind externalizata! modivul concedierii..situatia ec.masura impusa datorita desfiintarii postului!!!! Stiu ... (vezi toată discuția)
Litigiu de munca - nulitatea absoluta ContSters83715 ContSters83715 1) Daca pierd la tribunal litigiul de munca atunci in recurs la curtea de apel pot invoca si alte exceptii de procedura anume "nulitatea absoluta" prevazuta de ... (vezi toată discuția)