avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... teren extravilan - alipire parcele
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

teren extravilan - alipire parcele

trebuie sa alipesc trei parcele care rezulta in extravilan.
Mi s-a solicitat o declaratie prin care sa accept eventualele modificari dupa ce se face planul parcelar.
Mentionez ca parcelele sunt imprejmuite cu gard fix (avand autorizatie de constructie casa P+M cu scoaterea din circuitul agricol a unei suprafete de 250mp ).Terenul l-am cumparat cu acte in intravilan si intabulat in intravilan ,dar ulterior O.C.P.I face o rectificare deoarece rezulta la limita intre intravilan si extravilan ,terenul meu rezultand in extravilan pe motiv ca limita PUG-ului estre trasata cu marcher ,luindu-se in consideratie interiorul dungii de delimitare si nu exteriorul asa cum a fost initial.IN COMPUTER REZULTA O IMAGINE A CONTURULUI( ce limiteaza PUG-ul ) ca are o latime de cca 2cm si de aceea s-a jonglat pe acest fapt.
AM PROCES VERBAL DE PUNERE IN POSESIE FACUT DE UN SPECIALIST CADASTRU CU COORDONATE IN X SI Y .
Ma intreb ce modificari ar mai interveni intrucat zona este cu case de locuit si cu imprejmuiri .
Toate documente originale desre care faceti vorbire sunt acte juridice, deci nu trebuie decat sa uzitati de ele. Aceste documente nu se pot folosi tualetate de unele persoane, ci numai conforme cu originalul. Nu pot intervni alte documente de care dumneavoastra sa nu aveti cunostinta. Modificarile planului parcelar se fac dupa o metodoogie bine stabilita, fara abateri, asa ca nu aveti de ce sa va temeti.
daca terenul este "intabulat in intravilan" adica aveti un extras CF pe care scrie intravilan. Si cineva oricine va cere sa il faceti extravilan sau sustine ca a facut asta - va adresati unui avocat.
OCPI nu face astfel de modificari!!! dar daca Primaria nu si-a facut/actualizat PUG ul conform legislatiei in vigoare! OCPI considera ca imobilul dvs este in extravilan si probabil din exces de zel va cere si o declaratie pentru imobile aflate in extravilan - Aceasta declaratie insa se da la prima inscriere nu la comasare!!!
Deci vina este exclusiva a Primariei !
Daca in urma comasarii ajungeti in extravilan s-ar putea sa aveti surprize neplacute la intabularea constructiei la OCPI. Altfel avand AC puteti construi.
buna ziua,

Am construit si am intabulat constructia ,dar pe extras terenul este in extravilan pe motivele explicate. Am facut contestatie de eroare materiala care a fost respinsa si mentionata in CF.

[Editat cf. corecturii din mesajul consecutiv]
Ultima modificare: Vineri, 30 Martie 2012
Ares-3, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de urbanism pentru alipire terenuri? Dumies Dumies AM de alipit trei parcele care au limite de proprietate comune facand un corp comun,Pe o parcela am construit avand autorizatie de constructie casa de locuit ... (vezi toată discuția)
(cadastru) alipire terenuri cu probleme Leordeanu Leordeanu AM de alipit trei parcele care au limite de proprietate comune facand un corp comun,Pe o parcela am construit avand autorizatie de constructie casa de locuit ... (vezi toată discuția)
Teren intravilan cf, primaria zice ca e extravilan crsmarius10 crsmarius10 Detin un teren care in CF apare ca si intravilan, am platit si impozit pe el ca si intravilan, cand s-a dus arhitectul sa ceara autorizatie de constructie ... (vezi toată discuția)