avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Hotarare judecatoreasca nemotivata si necomunicata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Hotarare judecatoreasca nemotivata si necomunicata

In data de 12.02.2012 s-a pronuntat o sentinta judecatoreasca intr-un litigiu de munca .Nu am primit nici pana astazi aceasta hotarare judecatoreasca , iar societatea inspre care am indreptat plangerea si-a mutat punctul de lucru , a instrainat o pare din bunuri si alte chestii de genul acesta.
Noi suntem un numar de 16 fosti salariati care nu ne-am luat ultimul salariul ( mai precis salariul cuvenit pe luna martie 2011 ) ce mai putem face in aceasta situatie ? Si care este teremnul in care se poate edita aceasta hotarare judecatoreasca?



Cel mai recent răspuns: aidu , utilizator 07:11, 12 Decembrie 2014
Hotarirea vi se va comunica in mod cert.Fiind definitiva este si executorie indiferent daca unitatea va uza de calea de atac a recursului, care , in situatia data nu suspenda executarea.In cursul executarii silite daca veti constata ca unitatea a instrainat bunurile spre a isi crea stare de insolvabilitate pentru fraudarea drepturilor Dv. puteti ataca aceste acte prin actiune revocatorie (pauliana).
intrati pe noul portal al instantei- site si vedeti unde este dosarul, care este stadiul lui si faceti cerere de urgentare a redactarii, asa cum au spus si ceilalti
Hotărârile Judecătorești date in prima instanta care sunt definitive nu se comunica.Pentru ele trebuie sa faceti cerere sa vi se dea.Asa am pățit eu cind am acționat in instanta niște locatari pentru pretenții. Hotărârile pentru sume de până in 2000 lei se dau definitive si nu se comunica decât la cerere si se plătește câte un leu taxa de timbru judiciar pentru fiecare fila a hotărârii.,plus 2 timbre judiciare de 0,15 de la posta.
Numai hotararile irevocabile nu se mai comunica partilor ... restul hotararilor se comunica partilor in vederea exercitarii caiilor de atac prevazute de lege.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:
Dupa parerea mea prima cerere trebuie sa fie mai elegant facuta si concisa.

Aspectul legat de nelegalitate poate enerva si sa asteptati mult si bine...
Forta motivarii nu sta in exprimare directa, ci indirecta dar cu consecinte mult mai puternice decat decat in cazul unei exprimari directe si jignitoare...
In concluzie, nu recomand folosirea acestei cereri.

Avand in vedere ca ma aflu in aceeasi situatie, as dori sa va rog sa propuneti dvs. o formulare sau un sablon de cerere, care sa respecte exigentele mentionate!



Gabriela Pintea a scris:
Termenele relative (de recomandare) nu sunt opusul termenelor imperative,

Termenul prevazut la art. 264, alin. (1) Cod procedura este si ramane unul de recomandare.

Sunt foarte nemultumit deoarece textele legale ar trebui sa fie simplu de interpretat, avand in vedere ca oamenii de rand sunt obligati sa le respecte.
Eu, daca vreau sa stiu ce drepturi am, degeaba citesc legislatia, degeba citesc pe forum, degeaba intreb avocat, la o adica degeaba ma adresez instantei... ca, concluzionez eu, trebuie de fapt sa cunosc ce au zis autorii consacrati...

Cred ca nici judecatoarea nu stie explicatia aia, pe care o dati dvs... la un text aparent simplu si inechivoc! Sau nu vrea sa o aplice...

__________________________________

Am tras o linie :) ca sa ajung unde ma doare pe mine:

Prevederile Art. 268. Codul muncii [termenele de prescripţie extinctivă]
(1) Cererile în vederea soluţionării unui conflict de muncă pot fi formulate:
c) în termen de 3 ani de la data naşterii dreptului la acţiune, în situaţia în care obiectul conflictului individual de muncă constă în plata unor drepturi salariale neacordate

Vreau sa se concluzioneze ca si in acest caz este vb de un termen de recomandare, si ca simpla lui nerespectare nu impune automat sanctiunea prescriptiei.
Judecatoarea nu a vrut sa auda de argumente si circumstante, ci a constatat simplu stingerea dreptului de actiune...
Ultima modificare: Vineri, 12 Decembrie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen pt motivarea sentintei pop sorin pop sorin Buna seara Tribunalul Comercial admite actiunea reclamantului in data de 05.09.2011. Desi am facut adrese repetate pt urgentarea motivarii si comunicarii ... (vezi toată discuția)
Inca nu am primit hotararea instantei desi au trecut 3 luni de la pronuntare miliuta miliuta Au trecut mai bine de trei luni si inca nu am primit Hotarirarea definitiva si irevocabila de divort .Raspunsul invocat de de avocat este ca ,inca nu a fost ... (vezi toată discuția)
Cerere de urgentare a redactarii hotararii judecatoresti ContSters247399 ContSters247399 am si eu o intrebare. de cate ori se pot face cereri de urgentare a redactarii hotararii judecatoresti?? am facut o cerere deja si astept si nu a venit ... (vezi toată discuția)