avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune...

Buna ziua!Asi avea si eu o intrebare...actualmente dupa decesul tatalui din decembrie 2011 am ajuns la succesiune...fapt pt care in urma actelor imi revine o parte din casa si societatea ca unic administrator(prin cedarea partilor cea a mamei si a fratelui de comun accord am ramas unic administrator);intrebarea era in cazul in care divortez de sot din neintelegeri acesta are vreun drept asupra bunurilor ramase in urma succesiunii?Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 16:57, 8 Aprilie 2012
Bunurile mostenite de la parinti sunt bunuri proprii. Sotul are dreptul la mostenirea parintilor sai. Asta in cazul in care nu ati inchieat o conventie matrimoniala.
chiar daca sotul e persoana desemnata la societate?
Nu conteaza ce e sotul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune-consecinte florin_neagu florin_neagu In urma decesului unuia dintre parinti si efectuarii succesiunii, eu (ca unic mostenitor) detin 70% din casa parinteasca, in care actualmente locuieste ... (vezi toată discuția)
Succesiune Elenarom Elenarom Referitor succesiune după frate Fratele meu a decedat in 2012 fara sa aibă copii A rămas sotia lui , sora mea si eu , in calitate de ... (vezi toată discuția)
Moștenirea după re-casatorie Cristina Resut Cristina Resut Bună seara, Sunt o fiica îngrijorată....tatăl meu s-a stins acum câteva luni, iar mama cred ca s-a recăsătorit. Am motive sa nu o confrunt ... (vezi toată discuția)