avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Se revine la procentul de 85% in cazul indemnizatiei ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Se revine la procentul de 85% in cazul indemnizatiei pentru CCC?

Am inteles ca se discuta sa se revina la procentul de 85% pt indemnizatie crestere copil. Am doua nelamuriri:
1. Daca se revine la procentul de 85%, ramane acelasi plafon maxim de 1200 lei pt 2 ani sau se revine la varianta initiala de 85%, maxim 3400 lei pt 2 ani?
2. Daca eu termin cele 126 zile pe 15 iunie si depun dosarul de indemnizatie la sf lunii mai, iar legea intra in vigoare dupa acest moment, eu beneficiez de ea?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: alexandra24 , utilizator 15:16, 31 Octombrie 2012
Buna ziua !
Va inteleg curiozitatea , insa , in conditiile in care nu s-a emis un act normativ in acest sens , nu putem sa ne dam cu parerea .... asteptati emiterea actului normativ si ... vorbim ....
Paste fericit !
Aveti dreptate, numai ca sper si eu sa fie mai bine.
Paste fericit!
Si inca ceva,in principiu, legea nu are efect retroactiv .. ea se va aplica situatiilor aparute dupa intrarea ei in vigoare ...
Dar, in general, daca legea e mai favorabila decat cea veche, nu beneficiaza de ea si mamele care sunt deja in indemnizatie?
Asta numai daca in viitoarea lege se va preciza asa ceva.

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere al doilea copil carmen_madirjac carmen_madirjac Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu o informatie. Am nascut primul copil pe 3.09.2010 si din ianuarie 2011 am beneficiat de indemnizatie pentru crestere copil ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil melcsy melcsy Buna ziua. Ma aflu in situatia urmatoare. Sunt in concediu de crestere copil cu primul copil din 25.03.2011. Intre timp am nascut si pe al doilea copil in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie al 2-lea copil dupa concediu fara plata mirikeus mirikeus In acest moment sunt insarcinata cu primul copil urmand sa nasc in mai. Tare mult mi-as dori sa fac si pe al doilea bebe la o distanta de maxim 2 ani ... (vezi toată discuția)