avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Curtea de conturi poate emite decizie de suspendare ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Curtea de conturi poate emite decizie de suspendare din functie?

Curtea de conturi poate emite decizie de suspendare din functie a unui functionar public?si daca da care sunt faptele si temeiul legal.Mltumesc
Cel mai recent răspuns: Filip Alexandru , utilizator 12:56, 24 Septembrie 2012
Suspendarea raportului de serviciu se constată în cazurile prevăzute la art.95 alin. (1) şi la art. 94 alin. (1) din Legea nr.188/1999 , precum şi în alte cazuri reglementate prin legi speciale, respectiv se aprobă în cazul prevăzut la art.95 alin. (2) din Legea nr.188/1999, prin act administrativ al persoanei care are competenţa numirii în funcţia publică.

Asadar, Curtea de conturi nu poate dispune supendarea unui functionar public dintr-o alta institutie publica.
Ultima modificare: Luni, 16 Aprilie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc ff mult si totusi am primit dispozitie de suspendare in baza art 94 lit m,fara sa fiu trimis in judecata,dosarul este inca la politie.
Trimiterea in judecata se face prin rechizitoriul intocmit de procuror ... daca nu exista asa ceva, puteti contesta decizia de suspendare.

Sunt in curs de judecare am solicitat anularea disp de suspendare intrucat nu sunt trimis in judecata.Dispozitia de suspedre este data cu art. 94 lit m.Secretarul face mentiunea pe dispoziitie ca nu sunt trimis in judecata si apoi semneaza.Instanta insista ca primaria sa trimita p.v.de la curtea de conturi si alte documente care au stat la baza emiterii dispozitiei de suspendare
Legea 94/1992
Art. 45
Curtea de Conturi cere celor în drept suspendarea din funcţie, în condiţiile legii, a persoanelor acuzate de săvârşirea de fapte cauzatoare de prejudicii importante sau a unor abateri grave cu caracter financiar, constatate în urma controalelor sau a auditurilor efectuate, până la soluţionarea definitivă a cauzelor în care sunt implicate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare anulare act administrativ danciusimona danciusimona intrebare sunt functionar public, iar la uat-ul unde-mi desfasor activitatea, mai multi colegi au fost implicati intr-o cercetare penala.Au primit fiecare ... (vezi toată discuția)
Suspendare contract de munca, functionar public mca mca Buna ziua! Sunt functionar public, in prezent aflat in perioada de suspendare a raportului de serviciu în conformitate cu art. 95 alin. (1) litera c) din ... (vezi toată discuția)
Trebuie sa instiintez itm ca mi-am suspendat raportul de serviciu? ionascu2011 ionascu2011 sunt functionar public si mi-am suspendat contractul de munca la cerere conform articolului 95 alin 2 Intrebarea este daca pe langa procedurile de ... (vezi toată discuția)