avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Intrebare anulare act administrativ
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Intrebare anulare act administrativ

intrebare
sunt functionar public, iar la uat-ul unde-mi desfasor activitatea, mai multi colegi au fost implicati intr-o cercetare penala.Au primit fiecare ordonanta de la procuror, prin care le comunica faptul ca trimisi in judecata si au calitatea de inculpat,iar uat-ul nu s-a constituit parte civila.Catre primarie nu a venit nici un act oficial, par vicele cu atributii de primar,le-a suspendat raraporturile de serviciu pe motiv de "notorietate caz si portal de instante judecatoresti" invocand in preambului actului administrativ numarul rechizitoriului transmis ,catre fiecare personal nu pe adresa primariei.
intrebarea este : ESTE UN ABUZ in serviciu al persoanei care are calitatea de numire?cat dureaza procesul la contencios administrativ.
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 14:04, 12 Mai 2016
Buna seara,
Eu cred ca ar fi bine daca ati reveni cu intrebarea dumneavostra in care sa fiti mai explicit si mai concret.
Buna seara!
vreau sa spun ca suspendarea raporturilor de serviciu, a functionarilor publici in cauza (colegii mei) a avut la baza notorietatea cazului si portalul de instanta.UAT-ul nu s-a constituit parte civila,speta este organizarea si desfasurarea unor concursuri in vederea recrutarii personal contractual dintre care unul de conducere.
Va multumesc!
Functionarii in cauza aveau la dispozitie dreptul de a contesta decizia de suspendare .

S-au contestat acele decizii ?

La concursul organizat in vederea recrutarii personalului contractual dintre care unul de conducere s-a respins un dosar pe motivul suspendarii ?
Pentru săvârşirea căror infracţiuni au fost trimişi în judecată colegii dvs.?
Colegii mei au fost trimisi in judecata pt abuz in serviciu, au angajat administratorul public al comunei, in urma concursului,au fost membrii ai comisiei de concurs si au fost fortati de cel care a candidat (la momentul concursului acesta avea functia de consilier local), iar acesta a venit cu subiectele facute de el, fapt declarat de colegii mei si rezultat din cercetarea penala. La momentul acesta ,el este arestat pt mai multe fapte. Initial colegii mei au avut calitatea de martori, apoi suspecti dupa care inculpati,Suspendarea este un fapt inevitabil, dar nu in conditiile de acum, asa cred eu, ca UAT-ul trebiua notificat prin adrese de la institutii abilitate nu conform portalului de instanta.

Alte discuții în legătură

Functionar public urmarit penal -nesuspendat din functie ZARAMANGO ZARAMANGO as dori sa va intreb cui trebuie sa ma adresez pentru incalcarea art.94 alin.1 lit.m din Lege 188/1999, deoarece am o problema cu deciziile care iau la nivel ... (vezi toată discuția)
Curtea de conturi poate emite decizie de suspendare din functie? vasilica53 vasilica53 Curtea de conturi poate emite decizie de suspendare din functie a unui functionar public?si daca da care sunt faptele si temeiul legal.Mltumesc (vezi toată discuția)
Alegeri local 2016 popdorelemil popdorelemil sunt funcționar public de execuție într-o primărie și doresc să candidez ca primar într-o altă primărie (domiciliu) ce pași trebuie să urmez ? ... (vezi toată discuția)