avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... cununia civila
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

cununia civila


conteaza daca ma casatoresc pe data de 26 mai iar in 28 mai intru in prenatal? problema e ca o sa imi schimb numele de fam iar actele de identitate nu vor fii gata pe noul nume

Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 20:33, 16 Mai 2012
Va duceti la Serviciul Public Comunitar de Evidenta al persoanei cu certificatul de nastere , casatorie si CI anulata in urma casatoriei faceti noul act de identitate si vi se da o dovada pina la eliberarea carti de identitate
Adeverinta pe care o puteti primi nu va tine loc de act de identitate - in ea se specifica doar faptul ca ati depus actele pentru schimbarea numelui in urma casatoriei. Nu are datele dvs. personale - ex. CNP, si desigur nu are poza.

O solutie ar fi sa cereti eliberarea unei carti de identitate provizorii pe motivul ''schimbare nume'', tinand ca aveti nevoie urgenta de un act de identitate cu noul nume.
Motivul fiind ''vizibil'' dvs. eu zic ca veti fi ajutata :)
Dupa aceea va puteti face cartea de identitate cu valabilitate de 10 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte dupa divort diana2010 diana2010 buna ziua, problema mea este urmatoarea , in 2008 am divortat si pana in prezent nu am schimbat actele , muncind in prezent in anglia, acum am revenit in ... (vezi toată discuția)
Act aditional contract inchiriere FreyaThor FreyaThor Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu o lamurire in legatura cu inregistrarea unui act aditional la contractul de inchiriere. Eu sunt chiriasul si am avut un ... (vezi toată discuția)
Pasaport cetatean roman cu domiciliul in germania Tschiesche Tschiesche Buna ziua, doresc un raspuns legal la o intrebare concreta, determinata de o situatie concreta.Locuiesc in Germania din 2010, dar nu am renuntat la cartea de ... (vezi toată discuția)