avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 324 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dreptul muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dreptul muncii

Buna ziua,

In cazul in care, un angajat al unei societati isi da demisia, insa continua sa lucreze cu fostul angajator pe baza unui contract de colaborare, pe 1-2 proiecte, fostul angajat are voie sa transmita oferta sa de servicii (si-a infiintat o firma cu acelasi profil de activitate ca al fostului angajator) clientilor fostului angajator?
In cazul in care un client/fost client al fostului angajator doreste sa colaboreze cu fostul angajat, se poate? Sau se considera concurenta neloiala?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: mihaela_bucataru , utilizator 12:15, 23 Mai 2012
Totul depinde de clauzele inserate in contractul de colaborare ... acesta nu este supus dispozitiilor Codului Muncii ..

Deturnarea clientelei unui comerciant prin folosirea legaturilor stabilite cu aceasta clientela in cadrul functiei detinute anterior la acel comerciant constituie o fapta de neconcurenta neloiala si sanctionata ca atare de Legea nr.11/1991.
Multumesc mult pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza confidentialitate miguelanhel miguelanhel am lucrat la o societate pe o functie de conducere pe o perioada de 8 luni iar ulterior am primit o oferta de munca mult mai buna din punct de vedere financiar ... (vezi toată discuția)
Deturnarea clientelei Radu10 Radu10 Care ar fi mijloacele juridice (clauzele contractuale, mai exact) prin care un angajator poate evita deturnarea clientelei sale de catre un fost salariat? Ce ... (vezi toată discuția)
Concurenta?? paskl paskl Buna ziua Lucrez la o firma care are obiect de activitate vanzarea marfurilor cu ridicata Nemultumit de salar mi-am deschis si eu o firma cu acelasi obiect ... (vezi toată discuția)