avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 344 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Salarii compensatorii la iesirea la pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Salarii compensatorii la iesirea la pensie

Buna ziua ! Sunt "asistat social" din noiembrie 2011 (dupa ce am lucrat in politie 15 ani si o luna).Din data de 30.11.2011 si pana in prezent nu am inteles de la cei de la financiar ce drepturi banesti mi se cuvin ca salarii compensatorii.Initial mi-au spus ca vom sta de vorba in ziua in care ma voi prezenta cu decizia de pensie iar acum mi-au explicat ca "nu este necesar decat sa astept sa-mi vina randul,raportul pentru cele zece salarii fiind intocmit cu data in care eu am primit decizia medicala".Cand am intrebat si despre cele doua salarii pe an,ca diferenta dintre varsta standard de pensionare si varsta mea,am fost intrebat la randul meu : "Cine ti-a spus ca ai beneficia de acest drept?".Pentru acest motiv va rog frumos sa-mi spuneti care ar fi procedura precum si baza legala in acest caz.Vreau ca de maine sa incep sa le solicit in scris celor de la I.P.J. sa-mi dea un raspuns.Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: fanfan67 , utilizator 13:13, 28 Octombrie 2012
Nici eu n-am luat cele 2 salarii pana la varsta standard de pensionare.
O sa te abureasca ca nu ai pensie de serviciu,desii in 263/2010 nu mai exista tipul asta de pensie.

O rugaminte:
1.spune-mi te rog daca o sa i-ti dea banii de vechime (cele 10 solde) cum le impoziteaza ,mie mi-au pus dubla impozitare 5,5% CASS+16% impozit normal pe venit.
2.Ce salariu (solda) ti-a luat de referinta :
a)salariu de baza din 2009 cand suma nu era ciuntita cu 25% in prezent cu 15%.
b)salariu de acum asa taiat cum e.

Mersi anticipat.
Am inteles,dar de ieri ma tot macina expresia:" pensia de invaliditate nu este asimilata pensiei de serviciu,pensiei militare,e.t.c".Unde este scris cu subiect si predicat acest lucru,in care lege ? Doamna avocat Gabriela Pintea,nu vreti sa ne ajutati un pic ?:love1.Cu privire la datele cerute,o sa le transmit in momentul in care le voi obtine.Multumesc !
si eu sant in aceasi situatie ce posibilitati ar fi va salut
Salut ! Pentru inceput este deajuns.Vreau sa spun ca din luna noiembrie stau si citesc tot felul de site-uri si observ ca toti ne invartim in jurul acelorasi intrebari fara raspuns,toti suntem "convinsi" ca am luat tzeapa inca o data.Ieri eram hotarat sa mai merg o data la usa celor de la I.P.J. si sa le cer "sa-mi dea de pomana" dar astazi m-am razgandit.Dau telefoane si le cer colegilor "asistati social" sa platim un avocat si sa ne cerem in instanta drepturile,e greu,nici nu stiu ce sa le raspund la unele intrebari(statul acasa te prosteste rau).Spre exemplu o intrebare buna : pe cine dracu'(scuze) trebuie sa dam in judecata ? Unii spun ca paratul ar trebui sa fie I.P.J.-ul iar unii trec direct la ideea de a reclama Ministerul de Interne(observi ca nu-mi place sa folosesc si cuvantul"administratiei").Cert este ca noi sucevenii trebuie sa ne facem o lista,cat mai repede,cu cei care sunt de acord cu aceasta initiativa.Da-mi semnale si de la dumneata.Eu voi comunica permanent "prostioarele" pe care le fac aici.
@misu73

Sa stiti ca nu am cum sa va ajut concret. Nu scrie nicaieri ce doriti dvs. sa scrie. Incepand cu data de 1 ianuarie 2011 a intrat in vigoare Legea nr. 263/2010, act normativ care a abrogat toata legislatia referitoare la pensiile de serviciu si prin care sistemul militar de pensii a fost integrat in sistemul public de pensii. Referirea la pensiile de serviciu din Legea nr. 284/2010 daca nu ma insel, este de neinteles pentru mine. Nu inteleg ce a vrut legiuitorul sa "spuna" cu acea dispozitie.

Alte discuții în legătură

Salarii compensatorii, pensionare din politie TalosDan TalosDan Cine s-a pensionat in anul 2011 din politie pe caz de invaliditate?S-au primit cele 2 salarii pe an pana la limita de varsta? (vezi toată discuția)
Politist pensionat pe caz de boala alexdumi98 alexdumi98 Sunt un politist care am fost pensionat pe caz de boala in anul 2012. Ce drepturi banesti am, salarii compensatorii, sume pentru vechimea in munca, pensia a ... (vezi toată discuția)
Ajutoare sau salarii compensatorii la pensionare dnicusor dnicusor Buna ziua As dori sa stiu daca la iesirea la pensie ca militar/politist, mai beneficiez de prevederile art. 20 alin (1) si (2) din Anexa nr. VII la ... (vezi toată discuția)