avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Salarii compensatorii la iesirea la pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Salarii compensatorii la iesirea la pensie

Buna ziua ! Sunt "asistat social" din noiembrie 2011 (dupa ce am lucrat in politie 15 ani si o luna).Din data de 30.11.2011 si pana in prezent nu am inteles de la cei de la financiar ce drepturi banesti mi se cuvin ca salarii compensatorii.Initial mi-au spus ca vom sta de vorba in ziua in care ma voi prezenta cu decizia de pensie iar acum mi-au explicat ca "nu este necesar decat sa astept sa-mi vina randul,raportul pentru cele zece salarii fiind intocmit cu data in care eu am primit decizia medicala".Cand am intrebat si despre cele doua salarii pe an,ca diferenta dintre varsta standard de pensionare si varsta mea,am fost intrebat la randul meu : "Cine ti-a spus ca ai beneficia de acest drept?".Pentru acest motiv va rog frumos sa-mi spuneti care ar fi procedura precum si baza legala in acest caz.Vreau ca de maine sa incep sa le solicit in scris celor de la I.P.J. sa-mi dea un raspuns.Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: fanfan67 , utilizator 13:13, 28 Octombrie 2012
Ce ajutoare s-au achitat la Bucuresti ?
Sa achitat ajutoarele la iesirea la pensie de invaliditate pt. cei care au iesit in 2011cele 10-12... solde conf. L284/2010 , iar pt cele doua salarii pe an pana la limita de varsta nu se stie nimic se zice ca sunt suspendate pana in 2016.
Termenul legal in care le puteti cere, este de 3 ani !

Nu va mai luati dupa ce zic cei de la minister, ijp, etc...mergeti si cereti drepturile IN INSTANTA ! In 2016 nu mai aveti dreptul legal sa o faceti, decat daca aveti o hartie semnata, datata, cu antet, in care cineva care are caderea sa o faca va explica cu subiect si predicat lucrul acesta. In caz contrar...IN INSTANTA ! Restul sunt vorbe...

" Prin Ordinul Ministerului Administratiei si Internelor nr. 138/2012 a fost stabilita modalitatea de plata a banilor castigati in instant de catre politisti impotriva M.A.I.

Plata sumelor datorate in temeiul titlurilor executorii, se va realiza, esalonat, in 5 transe, si vor fi actualizate cu indicele INS. De asemena ele vor fi supuse impozitarii.

Reglementarea vine ca un fel de recunoastere a greselilor comise cu privire la salariile compensatorii la care erau indreptatiti fostii politisti, daca pana la acest ordin nu era prevazuta nici o modalitate de plata, aceasta modificare legislative este una pozitiva."

Nu postez link-ul ca sa nu fie considerata reclama.

Ce rezulta de mai sus ? Simplu : exista hotarari in favoarea noastra ! Deci se poate...

O veste buna, pentru cei care au de luat diferenta din regularizarea pensiilor :

Anunț preluat de pe fluxul de știri al MAI:

Măsuri în domeniul pensiilor acordate beneficiarilor din sistemul de apărare, ordine publică
Casa de Pensii Sectorială a M.A.I. va achita integral diferenţele rezultate în procesul de revizuire a pensiilor în luna noiembrie 2012, împreună cu plata drepturilor băneşti aferente acestei luni.

Conform art.7 alin.(1) din OUG nr. 1/2011 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniţi din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, aşa cum a fost modificat prin Legea nr.112/04.07.2012, legiuitorul a stabilit faptul că “sumele de plată se vor achita până cel târziu la data de 31 decembrie 2012”.

În cazul titularilor decedaţi, sumele de plată, rezultate în procesul de revizuire, se vor achita urmaşilor, potrivit art.120 din Legea nr.263/2010, la cererea acestora, pe baza documentelor doveditoare. Plata se va face prin mandat poştal la domiciliu, ulterior primirii solicitării la Casa de Pensii Sectorială a M.A.I.

Fondurile necesare acestor plăţi au fost aprobate prin Ordonanţa nr.14 din 2012 pentru rectificarea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2012.
pentru cei iesiti in 2012 nimic....... instanta instanta instanta .......traiasca boc ca daca nu facea asa nu mai termina lucrarile din satul sau

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarii compensatorii, pensionare din politie TalosDan TalosDan Cine s-a pensionat in anul 2011 din politie pe caz de invaliditate?S-au primit cele 2 salarii pe an pana la limita de varsta? (vezi toată discuția)
Politist pensionat pe caz de boala alexdumi98 alexdumi98 Sunt un politist care am fost pensionat pe caz de boala in anul 2012. Ce drepturi banesti am, salarii compensatorii, sume pentru vechimea in munca, pensia a ... (vezi toată discuția)
Ajutoare sau salarii compensatorii la pensionare dnicusor dnicusor Buna ziua As dori sa stiu daca la iesirea la pensie ca militar/politist, mai beneficiez de prevederile art. 20 alin (1) si (2) din Anexa nr. VII la ... (vezi toată discuția)