avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Plata contributii la casa de asigurari de sanatate-PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Plata contributii la casa de asigurari de sanatate-PFA

Lucrez la o firma cu timp integral de lucru( 8 ore) iar in timpul liber lucrez ca PFA-prestari servicii in domeniul securitatii si sanatatii in munca. La firma platesc contributia la casa de asigurari de sanatate si platesc la fel si ca PFA cota parte .Conform OUG 125/2011 , ART. 296^21 daca am inteles eu bine numai trebuie sa platesc si ca PFA aceasta contributie. Ma poate ajuta cineva cu lamuriri in acest sens?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Oprea Vasilica Florinel PFA , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 20:49, 18 Iunie 2012
art. 296^21
Persoanele care sunt asigurate ale sistemului public de pensii, conform art. 6 alin. (1) pct. I - III şi V din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi cele care beneficiază de una din categoriile de pensii acordate în sistemul public de pensii nu datorează contribuţia de asigurări sociale pentru veniturile obţinute ca urmare a încadrării în una sau mai multe dintre situaţiile prevăzute la alin. (1).

numai contributia la sistemul de pensii este exceptata in cazul dvs.
contributia la sanatate se plateste pentru toate veniturile dvs.

ªi eu ştiam că asigurarea de sănătate o plăteşti o singură dată. Pentru pensie plăteşti căte CIM-uri ai. Bună întrebarea, şi pe mine mă interesează mai mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxare conventie civila ContSters122241 ContSters122241 Nu stiu cum sa interpretez aceste doua articole din codul fiscal: ART. 296^21 Contribuabili (1) Următoarele persoane au calitatea de contribuabil la ... (vezi toată discuția)
Declaratia 600 pt pfa-uri roxete roxete Buna ziua! Am un pfa sistem real din 2009; am platit contributai la pensii pana in oct 2012 iar din noiembrie am fost angajat si in alta parte, deci pt lunile ... (vezi toată discuția)
Contributie pensii avocati alinadrg81 alinadrg81 Buna ziua, Avocatii sunt obligati la plata contributiei datorate sistemului de pensii ?(nefiind integrati sistemului public de pensii) Multumesc! (vezi toată discuția)