avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 243 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate ataca contractul de donatie cu scutire de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate ataca contractul de donatie cu scutire de raport?

Buna ziua, parintii mei mi-au donat apartamentul lor bun propiu mie prin contract donatie cu scutire de raport, retinandu-si dreptul de uzufruct viager, iar eu cu sarcina ingrijirii lor, apartamentul este intabulat pe mine ca bun propriu, tatal meu este decedat, am anulat uzufructul viager, mama traieste impreuna cu mine in imobil, se poate ataca contractul de donatie de catre fratii mei? care acum nu mai recunosc ce au primit din cauza faptului ca parintii mei au facut contract vanzare cumparare pe numele lor(adica parintii mei au platit) binenteles ca acum vor parte si din acest imobil, iar pe parintii mei nici unul nu au venit sa ii vada poate si de 12 ani...ce sa fac? multumesc mult
Buna ziua am si eu o intrebare . În cazul în care părinții mei (ambii in viata) au donat casa in care locuim 50%surorii mele si 50% unei matusi( sora mamei ) pot ataca actul de donație in sensul de a.mi cere procentaj? Mentionez ca nu mi.a fost donat nici un procent deoarece la vremea respectivă eram minor. Multumesc
In functie de valoarea bunurilor care raman de mostenit dupa parinti, dupa decesul lor puteti cere reductiunea contractelor de donatie pe care acestia le-au incheiat in timpul vietii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie Miculescu Sorin Miculescu Sorin Parintii mei (tata vitreg) mi-au donat apertamentul cu dreptul de uzufruct viager fara instrainare sau grevare,sarcini mentionate in CF pe numele lor.Mentionez ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare cu drept de uzufruct sau donatie? laurentiadedu laurentiadedu Am o matusa care nu are copii. In urma cu un an i-a murit sotul care are mai multi frati si nepoti.Dumneaei a facut succesiunea dupa sot(avea incheiat un ... (vezi toată discuția)
Ce înseamnă act de donație dupa moartea parintilor? ndrrl ndrrl Buna ziua. Sotul meu a facut un act de donatie cu soacră-mea ca dupa moarte sa ii ramana casa. Actele pe cine trebuie sa iasa: pe el sau pe ea? (vezi toată discuția)