avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Model de cerere de amanare cauzei - Insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Model de cerere de amanare cauzei - Insolventa

Finante a depus o cerere de insolventa la societatea X si termen de judecata este pe data de 06.09.2012. Considerand ca societatea X a platit deja o parte din datoria catre Finante, societatea X poate sa cere la Tribunal un nou termen de judecata pentru a putea solutiona situatia cu Finante?
Am nevoie de un model de cerere de amanare judecarii cauzei mai sus mentionata.

Va multumim!
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 23:08, 27 Iulie 2012
In aceasta situatie nu puteti cerere amanarea cauzei. Amanarea unei cauze se pronunta de catre instanta de judecata numai pentru motive temeinice, expres prevazute de Codul de procedura civila.
De comun acord cu organul fiscal puteti cere suspendarea judecarii cauzei in temeiul art. 242 Cod procedura civila "Instanta va suspenda judecata: 1. cand amandoua partile o cer".

Dar se poate cere amanare cauzei în vederea angajării unui apărător?
Este o posibilitate, insa instanta este singura care se pronunta. Si mai mult de o luna, cel mult, nu veti obtine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de amanare a cauzei ContSters149882 ContSters149882 Salutare! Am si eu nevoie de un sfat.. Am un proces pe 26 Martie 2012, am primit citatia acum cateva zile. Insa nu pot ajunge, abia m-am angajat si nu pot ... (vezi toată discuția)
Amanare un termen daca n-am avocat masayoshi masayoshi Se poate cere aceasta doar la primul termen sau la orice termen? (vezi toată discuția)
Recurs c.a. ioanvasiliu ioanvasiliu Buna ziua. Am facut recurs la o hotarare judecatoreasca data de tribunal (litigiu de munca cu fostul meu angajator),la curtea de apel , iar raspunsul pe care ... (vezi toată discuția)