avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Fonduri POSCCE, Axa prioritara 1, prefinantare
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Fonduri POSCCE, Axa prioritara 1, prefinantare

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati intr-o problema: pentru obtinerea prefinantarii, beneficiarul proiectului trebuie sa prezinte o scrisoare de garantie bancara pentru contravaloarea prefinantarii. Se poate specifica in aceasta scrisoare de garantie ca garantia se diminueaza pe masura ce se deduce prefinantarea prin cererile de rambursare? De exemplu: prefinantarea=X lei. Scrisoarea de garantie este pentru plafonul X lei, dar pe masura ce beneficiarul trimite cererile de rambursare, un procent din suma pe care o are de recuperat reprezinta o parte din prefinantarea primita si ramane la stat, astfel incat plafonul X se reduce treptat cu acel procent, pana ce prefinantarea este recuparata integral. Se poate (si daca da,cum) trece o astfel de clauza in scrisoarea de garantie bancara? Este stipulata undeva aceasta posibilitate? Exista vreo regula de justificare a prefinantarii primite de beneficiarul proiectului?
Avand in vedere ca este vorba despre un domeniu in care prevederile legale s-au schimbat permanent, poate ma poate ajuta cineva cu un raspuns.
Cel mai recent răspuns: Daniela Bolog , Consultant credite si finantari 09:27, 8 August 2012
Momentan va sfatuiesc sa luati legatura cu cei de la OTIMMC din zona dvs. pentru a va lamuri.
In contractul de finantare nu sunt specificate conditiile de prefinantare , daca ati solicitat aceasta?
Scrisoarea de de garantie bancara este formular unic aprobat si nu cred ca exista posibilitaea modificarii ei.
Poate sa va fie de folos :
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate fonduri posdru narcisalazar narcisalazar m-ar interesa o monografie contabila pentru fonduri posdru pentru ong in calitate de beneficiar si partener (vezi toată discuția)
Masura 313 odille odille Buna seara Detin 1 ha teren intravilan, am 26 de ani si as dori sa accesez masura 313 Imi puteti da mai multe detalii, din cate am citit trb sa cofinantez eu ... (vezi toată discuția)
Scrisoare bancara de buna executie ankalaura85 ankalaura85 Buna ziua! Scrisoare bancara de garantie de buna executie cand se solicita de catre autoritatea contractanta: la deschiderea ofertelor pentru licitatie sau ... (vezi toată discuția)