avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Memoriu pentru grupa I de muncã
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Memoriu pentru grupa I de muncã

Doresc un model de memoriu pe care sa-l trimit Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, in vederea initierii, de catre acest minister, a unei Initiative Legislative sau Proiect de Lege, prin care sa se recunoasca si de catre actuala Lege a Pensiilor ( 263 / 2010 ) a fostei Grupe 1 de munca ( conditii grele date de fosta lege 219 / 2000 ) cu reducerea virstei de pensionare asa cum a fost data de Legea 19/2000 .

Cu multumiri C. T.
Ultima modificare: Miercuri, 8 August 2012
toma st, utilizator
Daca anii de grupa I-a sunt asimilati la conditii speciale,limita de varsta la 52 de ani.
Daca nu sunt asimilati,limita de varsta la 52 de ani si 6 luni.
Ambele conditii le indepliniti.
Acest lucru nu conteaza la stabilirea puctajului mediu anual.
Tot 50% se acorda la ambele(grupa I-a,sau conditii speciale).
multumesc frumos pentru raspunsul prompt.Va urez si dumneavoastra sanatate si La multi ani!
Astazi, cei ce au dorit informatii referitoare la Grupa 1 munca sau cei ce au dorit sa-si depuna dosarul pt. pensionare bazat pe Gr.1 munca la Casa de penii Alba au fost respinsi pe motiv ca ,,trebuie discutat cu FMI-ul, ce, n-ati vazut la TV ?,, sau alta ,,n-avem norme de aplicare a legiii,,,....
Intrebarile mele: Trebuie asteptate normele de aplicare a legii 380/2013 ?
Sint alte motive pt. care nu e pusa in practica aplicarea acestei legi ? Se poate asa ceva din moment ce L 380/2013 a fost publicata in M. O. nr 842 din 30 Decembrie 2013 ?
Am râs zece minute când am citit chestia cu FMI-ul. :)

Nu trebuie să așteptați norme și nici nu vor fi adoptate. Nici FMI-ul nu are legătură cu situația. Îmi pare rău că treceți prin așa ceva. Problema este, ca de obicei, lipsa programului informatic. Asta nu înseamnă că angajații casei de pensii au dreptul să refuze primirea dosarelor dvs. Modificarea Legii nr. 263/2010 a intrat în vigoare din data de 2 ianuarie 2014 iar obligația lor este să o respecte.

Alte discuții în legătură

Legea nr. 263/2010 Lungu Constantin Lungu Constantin Buna seara, va rog ce norme juridice echivaleaza grupa 1 de munca cu conditii deosebite de munca conform legii 263/2011 si in acest caz la ce varsta ma pot ... (vezi toată discuția)
Grupa i de munca s-a transformat in grupa ii de munca? nina55 nina55 am lucrat 7 ani in gr 1 de munca si pe4 ian 2012,a dus adeverinta la casa de pensii pt recalcularea deciziei si mi sa spus ca de la 01.01.2012 grupa 1 se ... (vezi toată discuția)
Grupa i de munca sorin198 sorin198 Buna ziua!As dori sa aflu daca in prezent se mai tine cont de grupa I de munca.Va multumesc!=D> (vezi toată discuția)