avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Contributii platite de titularul unei P.F.A.
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Contributii platite de titularul unei P.F.A.

Daca realizez venituri din profesii liberale, dar sunt si angajat cu contract de munca pe o perioada nedetreminata la un SRL, unde am asigurare si firma plateste la timp contributiile, trebuie sa ma asigur si ca P.F.A.?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 16:27, 11 August 2012
NU, DAR PENTRU PFA SI PENTRU VENITURILE DIN ACTIVITATI LIBERALE TREBUIE SA PLATITI IMPOZIT
Titularul unei P.F.A. trebuia sa plateasca impozit, contributia la sigurarile sociale (C.A.S.) si contributia la asigurarile sociale de sanatate (C.A.S.S.).

Impozitul si C.A.S.S. se platesc si pentru aceste venituri, chiar daca este si salariat.

C.A.S. este obligatoriu daca se obtine un venit anual mai mare de 3 salarii medii pe economie si daca nu este salariat sau pensionar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata contributiei de sanatate pt pfa Karinam Karinam Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns; sunt angajata cu contract si PFA din 2009; vreau sa stiu daca pentru veniturile incasate pe PFA trebuia ... (vezi toată discuția)
Conditii plata cas aminamiriam aminamiriam Buna ziua! Sunt cadru didactic cu 16 ani vechime in invatamant. In anul 2015, salariul meu net nu a depasit 1290 de lei. De la data de 15 septembrie 2015 am ... (vezi toată discuția)
Doresc sa-mi deschid pfa eri2 eri2 Doresc sa-mi deschid PFA , sunt la master ,am si pensie de urmas . Doresc sa va intreb daca avand pensie de urmas trebuie sa platesc contributia la sistemul de ... (vezi toată discuția)