avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 236 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Banii obtinuti in timpul casatoriei, prescriptibili la ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Banii obtinuti in timpul casatoriei, prescriptibili la partaj?

Buna ziua!
Sotul a dat divort si a plecat de peste un an de acasa; divortul inca dureaza probabil inca minim 1 an. La plecare a luat si o suma MARE de bani, obtinuti legal, in timpul casatoriei noastre. Banii respectivi sunt prescriptibili in cazul partajului judiciar, trebuie sa ii cer intr-un anumit interval de la plecarea sa, de ex 3 ani? Avocatul curent m-a sfatuit sa nu introduc acum partajul intrucat divortul nu e finalizat. In plus, taxa judiciara aferenta e foarte mare. In "joc" mai sunt si o casa obtinuta tot in timpul casniciei, alte bunuri. Mi s-a spus ca intentia sotului e sa treaca cei 3 ani in care eu pot cere dreptul la bani, apoi sa introduca el partaj si sa ia in plus si jumatate din casa. E corect, ce ma sfatuiti sa fac?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:44, 21 Septembrie 2012
De unde a luat bani respectivi ,erau cash?
Nu, in conturi, totul e dovedibil.
buna ziua.nu vad ce impediment aveti sa introduceti acum si partajul.ambele dosare se pot desfasura in paralel.adica nu are nici o releventa daca divortul nu s-a finalizat.puteti introduce linistita cererea de partaj.
Cine introduce partajul trebuie sa si timbreze cu 3% din valoare masei partajabile.
Impedimentul nr 1 ar fi plata taxei de timbru - mare. Nr. 2 - faptul ca inteleg ca sunt judecatori care nu accepta dosarul de partaj pana la finalizarea divortului. Nu vreau sa risc ca dupa ce platesc o suma impresionanta ca taxa de timbru in 2012 sa ma trezesc ca partajul e blocat pana in 2014. pe de o parte pot folosi banii pana atunci in alte scopuri, pe de alta, poate reusim sa facem o intelegere decenta si nu mai arunc si banii pe taxa respectiva.

intrebarea principala ramane: banii din conturi se prescriu intr-un anumit interval de la introducerea divortului sau nu?
multumesc!

Alte discuții în legătură

Bunuri achizitionate dupa divort din bani comuni simmona simmona Buna ziua! In cazul in care s-au mai purtat discutii pe aceasta tema, imi cer scuze. Nu am apucat sa citesc toate subiectele. Am o intrebare referitoare la ... (vezi toată discuția)
Partaj mini_cinie mini_cinie Spuneti-mi va rog,in situatia in care eu am divortat acum 3 ani si jumatate (si nu am facut inca partajul) ce sanse am sa pot obtine jumatate din 2 imobile ... (vezi toată discuția)
Partaj mirela81mire mirela81mire Buna ziua.am divortat de sotul meu in 2010,avem impreuna un credit ipotecar contractat pe o locuinta pe care eu am avut-o inainte de casatorie si inca un ... (vezi toată discuția)