avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... mama romanca ,tatal englez ,copil englez
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

mama romanca ,tatal englez ,copil englez

Buna ziua, as vrea sa ma lamuriti si pe mine cu un lucru va rog frumos,sunt intr-o relatie de 7 ani cu un cetatean englez,eu romanca si locuim in anglia, nu suntem casatoriti si avem o fetita de 3 ani jumate.Fetita are cetatenie britanica si are si pasaport britanic,am calatorit de 3 ori de cand s-a nascut fetita in Romania.Intrebarea mea este daca ii mai pot face cetatenie romana fetitei si daca da ce trebuie sa fac si unde sa ma duc si daca imi trebuie si acordul tatalui. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: marilena87 , utilizator 16:23, 25 Septembrie 2012
Fetita are si cetatenie romana pentru ca dvs. sunteti romanca, trebuie doar sa ii inscrieti nasterea la ambasada/consulatul Romaniei. Puteti depune actele singura, nu trebuie sa fie si tatal prezent.

Pe site-ul Ambasadei Romaniei in UK aveti toate actele de care este nevoie ca sa faceti inscrierea si sa obtineti certificatul de nastere romanesc:
[ link extern ]
E bine ca nu sunteti casatoriti, ar fi trebuit inscris si certificatul de casatorie. Asa, aveti nevoie ca acte pentru tatal fetitei de pasaportul sau in original si fotocopie + un document din care sa reiasa domiciliul dumnealui (in caz ca dumneavoastra nu aveti domiciliul in UK).

Exista si varianta transcrierii in Romania, la locul dvs. de domiciliu, daca aveti cui sa ii faceti o procura speciala pentru asta insa mi se pare ceva mai complicat decat in UK.
Multumesc foarte mult, sunteti de mare ajutor.Nota 10 acestui site.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fetita cu numele tatalui, pe certificatul de nastere sunt trecuta cu numele sotului dar pasaportul il am pe numele vechi - pot intra in romania cu ea fara probleme? roxita roxita sunt cetatean roman, rezident in australia.cand m-am casatorit mi-am schimbat numele in australia dar pasaportul e pe numele vechi X, iar pe certificatul de ... (vezi toată discuția)
Stabilire maternitate si paternitate, inregistrare tardiva nastere petruperca petruperca Minorul s-a nascut in ianuarie 2003, in Anglia, in urma unei relatii de concubinaj. Autoritatile britanice au eliberat un certificat de nastere continand la ... (vezi toată discuția)
Buna seara. sunt insarcinata si intentionez sa nasc in romania, ... GeorgianaG19 GeorgianaG19 Buna seara. Sunt insarcinata si intentionez sa nasc in ROMANIA, desii locuiesc la Londra. Copilul va primii cetatenie britanica? Mentionez ca tatal copilului ... (vezi toată discuția)