avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ecusonul este obligatoriu?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ecusonul este obligatoriu?

Recent a fost realizat un control pe la magazinele din zona noastra iar toata lumea era speriata ca "verifica ecusoanele si dau amenda mare daca nu-l ai".
La noi vanzatoarele au ecusoane, nu asta ar fi problema. Eram curios sa vad intre ce valori este acea amenda data pentru lipsa ecusonului iar dupa ce am periat internetul nu am gasit vreo lege care sa specifice ca vanzatoarele sunt obligate sa poarte ecuson.

Pana la urma, ecusoanele sunt obligatorii?
Care este legea ce vorbeste despre aceste ecusoane? Cine este obligat sa poarte ecuson si cine nu este? Si, desigur, care sunt amenzile in cazul acesta?

Multumesc foarte mult.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:06, 27 Septembrie 2012
Cine face control pe aceasta tema acolo?
Intr-un comert civilizat, consumatorul trebuie sa fie informat pe cine are in fata atunci cand solicita / cumpara/ cere informatii, etc.
In Regulamentul de ordine interioara al firmei se fac mentiuni legate de ecuson in sensul purtarii obligatorii/ la vedere a acestuia, de cate toti lucratorii, indiferent de functie/ meserie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatie port cusoane pentru vanzatoare mihaelamuresan mihaelamuresan Buna ziua. Ar putea cineva sa ma lamureasaca cu o problema? Vanzatoarele sunt obligate sa poarte in piept ecusoane cu numele ? Care este ( daca exista ) actul ... (vezi toată discuția)
Vanzator magazin mixt adinaoancea22 adinaoancea22 Buna ziua, Vreau sa-mi infiintez un SRL - magazin mixt(alimente, detergenti, etc) Legea imi da dreptul de a vinde in magazinul meu(produse alimentare, ... (vezi toată discuția)
Lipsire de libertate?lamuriri razvypitesti razvypitesti Buna ziua, as vrea sa pun o problema in discutie pe care o avem mai multi cetateni din Pitesti legat de controlul care se efectueaza in mijloacele de ... (vezi toată discuția)