avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 230 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Carnetul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Carnetul de munca

Buna ziua, o intrebare va rog frumos si un raspuns daca se poate. Se mai fac carti de munca? Am inteles ca se vor elibera doar adeverinte care atesta vechimea in munca.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:16, 26 Ianuarie 2009
Inca se pot procura carnete de munca.
Angajatorul ste obligat sa procure si sa completeze in termen de 30 de zile de la data angajarii pentri fiecare angajat care nu poseda.
Au fost si perioade in care nu s-au gasit carnete de munca, iar pentru aceste cazuri se ompleteaza adeverinte de vechime certificate de ITM.
Multumesc pentru raspuns. Care este procedura de obtinere a carnetelor de munca, poate ma indrumati, sunt invatacel.
Faceti o adresa catre ITM (este un formular pe care il puteti procura de la ITM) in care mentionati toate persoanele pentru care aveti nevoie de carnete de munca, functia si data angajarii. Se va face in dublu exemplar. Inspectorul ITM la care societatea este arondata va semna aceasta adresa si va opri un exemplar.
Cu hartia respectiva va trebui sa mergeti in Piata Romana (nu stiu exaact ce instituie era acolo inainte) este cladirea mare alba de la intrarea in piata propiu-zisa si de acolo se achizitioneaza (et. 1) Asta in cazul in care sunteti din Bucuresti.
Daca nu sunteti din Bucuresti intrebati inspectorul ITM de unde le puteti achizitiona.
dee dee a scris:

Buna ziua, o intrebare va rog frumos si un raspuns daca se poate. Se mai fac carti de munca? Am inteles ca se vor elibera doar adeverinte care atesta vechimea in munca.


Sarcina intocmirii cartii de munca revine angajatorului. Demersul dureaza intre 30 de zile (la prima angajare, pentru persoanele incadrate in baza unui contract individual de munca) si 15 zile (pentru cei deja posesori ai unei carti de munca) de la perfectarea actelor.
In cazul incetarii activitatii si daca nu s-a intocmit carnet de munca, angajatorul este obligat sa elibereze o adeverinta din care sa rezulta perioada lucrata, salariul si functiile avute. Adeverinta va trebui vizata de ITM-ul de care apartine angajatorul .

Pentru achizitionarea unui carnet de munca, se merge la Directia Judeteana de Munca cu formularul de achizitionare a carnetului de munca vizat de catre inspectorul ITM. Se achita o taxa in jur de 5 lei /tipizat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de munca eujad eujad stiti cumva cat costa o carte de munca? (vezi toată discuția)
Carte de munca luca nuty luca nuty Buna.Am o dilema si cred ca nu sunt singura.Am fost anuntata ca nu se mai fac carti de munca ci doar contracte.In momentul de fata nu lucrez dar am 4 contracte ... (vezi toată discuția)
Carte de munca retroactiv... Bbk Bbk Buna ziua, lucrez de aproape 2 ani la o firma,in domeniul vanzarilor.Atunci cand m-am angajat eu era perioada in care s-au scos cartile de munca si se lucra ... (vezi toată discuția)