avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 318 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... problema ...cu banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

problema ...cu banca

Doresc sa ma ajutati intr-o problema:
Imi fac conversie franc euro si desi paritatea dintre cele doua monede pe piata valutara si cea stabilita de BNR este 1.20, niciodata nu afost mai jos, banca cu care lucrez mi-a facut paritatea la 1.18... la suma pe care o am pierd 800 de franci adica 3000 ron ( cu aproximatie)...Spuneti-mi daca cunoaste cineva daca exista vre-un regulament privind paritatea dintre monede, sau fiecare banca stabileste paritatea cum vrea " muschii ei"( aici nu ma refer la cotatia monedelor, ci la regula de a pastra paritatea)
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 18:18, 17 Noiembrie 2012
O institutie bancara are dreptul sa isi stabileasca cursul valutar si paritatea, in functie de volumul tranzactiilor sale. De aici deriva si cursul de schimb care difera de la o banca la alta. Verificati in contractul de creditare aspectul cum se calculeaza paritatea, in functie de ce indici.
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Noiembrie 2012
Lucian Huzum, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Francul elvetian anghelgeorgiana anghelgeorgiana buna ziua.ma poate lamuri si pe mine cineva cat mai poate creste francul elvetian?mentionez ca am credit in franci.ce sanse sunt sa scada cotatia lui pe piata ... (vezi toată discuția)
Exemple de clauze abuzive in contractele de credit in franci elvetieni Cristina Paisa Cristina Paisa BANCA NR. 1 \\"Tragerile se vor efectua in valuta creditului. Utilizarea sumelor trase se va face in moneda in care imprumutatul este obligat sa efectueze ... (vezi toată discuția)
Schimb valutar din euro in franci elvetieni julylaure75 julylaure75 Buna ziua. Ati putea sa-mi spuneti unde s-ar putea schimba o suma de aproximativ 80000 euro in franci elvetieni, in afara de [EDITAT]? Cursul lor intern si ... (vezi toată discuția)