avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... inmatriculare autoturism fara plata taxei de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

inmatriculare autoturism fara plata taxei de inmatriculare

buna ziua,as dori sa cumpar o masina care nu este inmatriculata in Ro, iar taxa de inmatriculare este foarte mare, cum as putea sa o inmatriculez fara plata taxei de inmatriculare? Precizez ca autoturismul are scoase deja un rand de numere rosii.Totodata as vrea sa stiu, pe durata procesului pot circula cu masina intreaga perioada, sau dupa ce am scos toate cele 3 seturi de numere rosii trebuie sa o las pe dreapta pana la finalizarea procesului ? Cat dureaza aceasta procedura si cat costa? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ALEXANDRU - ADRIAN MIU , Contabil 14:08, 24 Noiembrie 2012

poti circula 3 luni de la data cumparari, inmatricularii cu nr rosi

adica un set de nr de inmatriculare are valabilitate 1 luna
deci faci dosar de inmatriculare cu nr rosi
iti recomand sa le faci 3 dosare de la inceput ca perioada de judecata dureaza
platesti taxa de asigurarea a masini pe 3 luni
apoi taxele de inmatriculare cu actele necesare

alcatuiesti 3 dosare

iar daca perioada de judecata dureaza mai mult de 3 luni si inca nu s-a definitivat lasi masina pe dreapta. adica o lasi acasa si nu mai pleci cu ea

Atentie! Din 2013 inmatricularea va fi imposibila fara un certificat de conformitate
Va invitam sa aflati mai multe despre aceasta stire de maxim interes. Daca doriti sa va achizitionati o masina in 2013, atunci trebuie sa cititi mai departe.


Incepand de anul viitor, persoanele fizice si cele juridice care vor achizitiona autovehicule noi, aflate la prima inmatriculare, vor primi Cartea de Identitate doar in momentul in care vor prezenta Certificatul de Conformitate.

Trebuie sa stiti ca in momentul achizitionarii unui autovehicul nou, dealerul este obligat sa va elibereze Certificatul de Conformitate pe loc. Acesta va atesta ca vehiculul este in conformitate cu toate prevederile legislative in vigoare. Inmatricularea va fi imposibila in cazul in care va lipseste acest document. Va spunem din nou, acest lucru este necesar doar pentru autovehiculele noi. Exista insa si cateva exceptii de la caz. Nu vor avea nevoie de un Certificat de Conformitate anumite autovehicule de transport marfa sau persoane, precum si diverse remorci.

Poate va intrebati ce faceti daca achizitionati o masina nou dintr-o alta tara. Ei bine, va trebui sa procedati la fel. Veti fi nevoit sa cereti certificatul de la comerciantul respectiv.

Decideti voi cat de buna sau cat de rea este aceasta normativa.

[ link extern ]

axa auto a reprezentat un motiv de nemultumire pentru soferii romani, asa ca Guvernul Ponta a suspendat-o cel putin pana la 1 ianuarie 2013.

In timp ce premierul Victor Ponta se gandeste sa devina o taxa de mediu, Federatia Operatorilor Romani de Transport (FORT) propune inlocuirea ei cu un impozit pe autovehicul.

"Taxa auto ar trebui sa dispara complet si sa fie platita sub forma unui impozit anual per vehicul, asa cum se intampla in Austria. Cu alte cuvinte, in functie de vechimea masinii, sa se plateasca impozitul anual diferentiat: cu cat masina este mai veche, cu cat impozitul sa fie mai mare", a declarat presedintele FORT, Augustin Hagiu, pentru Ziare.com.

De asemenea, el mentioneaza ca trebuie gasita o formula de calcul a impozitului, care sa includa si normele de poluare, pe langa vechimea masinii.

In plus, soferii care au achitat taxa de prima inmatriculare nu mai trebuie sa plateasca acest impozit, deoarece inseamna ca au fost deja acoperite cheltuielile pentru emisiile de carbon.

"Este singura masura menita sa aduca bani la bugetul de stat si sa satisfaca necesitatile de mediu, fara insa a intra in contradictie cu forma practicata, ca si model, in Uniunea Europeana", a evidentiat Hagiu.

El a mentionat ca cei care au platit taxa de prima inmatriculare, dar si-au recuperat-o ulterior vor fi nevoiti sa plateasca, totusi, impozitul.

"Aceasta metoda incurajeaza achizitia de automobile noi", a punctat presedintele FORT.

suntem in luna noiembrie 2012 iti recomand sa faci 3 dosare cu nr rosi si apoi vezi ce se intampla dupa 01 ianuarie 2013

momentan nu re rost sa dai in Judecta Statul-Prefetura Judetului de care aparti - e timpul prea scurt


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere certificat inmatriculare fara certificat fiscal escurf escurf Buna ziua, am in autovehicul,inmatriculat in 2013,timbrul de medium platit,anul Avesta am schimbat caroseria,am facut demersurile legale la Registrul auto,am ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto jacquelline jacquelline Am urmatoarea problema: am obtinut 2 randuri de nr. rosii pentru un autoturism recent achizitionat, fiindu-mi necesare pentru a ajunge sa-mi fac RAR-ul. Nu as ... (vezi toată discuția)
Cat pot circula cu numere rosii? pcornel pcornel Buna seara. Am o nelamurire in legatura cu inmatricularea unei masini.Daca nu platesc taxa si dau in judecata serviciul de inmatriculari pentru ca nu vrea sa ... (vezi toată discuția)