avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... stie cineva?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

stie cineva?

Sa reformulez problema mea-intrebare pt ca, recitind, n am inteles nici eu ce vroiam de fapt sa stiu.

Bunicul meu a decedat subit acum vreo 8-9 ani ani ,fara sa lase vreun testament. tatal meu este decedat asa ca, la mostenire am venit noi, doi nepoti si fratele tatalui meu. bunica mea este inca in viata.
noi n-am cerut dezbaterea succesiunii dupa bunicul meu.. singurul demers pe care l-am facut a fost sa solicitam ceva la primarie...si ne a venit un raspuns cum ca trebuie sa solicitam in instanta.

Aspectele care ma ingrijoreaza sunt urmatoarele:
- bunica mea, putea sa incheie cu bunicul defunct cand acesta era inca in viata un oarescare act prin care sa ne priveze de drepturile noastre?
- pe de alta parte e posibil ca noi sa fi pierdut orice drept asupra mostenirii?
- se poate ca unchiul nostru sa fie numit singurul mostenitor, sa primeasca titluri de proprietate si sa instraineze anumite imobile fara semnatura noastra? avem copii ale titlurilor de proprietate pe numele lui.

sper sa ma puteti ajuta.
multumesc.
Ultima modificare: Marți, 3 Februarie 2009
sallyda, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu Chirita , Avocat 14:52, 5 Februarie 2009
1. Bunica nu putea incheia cu bunicul nicio conventie prin care dvs. sa fiti privati de dreptul de a mosteni.

2. Da, e posibil sa fi pierdut dreptul de a mosteni - daca nu ati acceptat mostenirea intermenul legal sau nu faceti dovada acceptarii mostenirii.

3. Da, e posibil. Depinde de actele incheiate in toata aceasta perioada - de la deces pana azi -.
Nasol.
Atunci nu prea vad ce mai putem face. Eventual sa l impuscam.

Multumesc mult.
Nu neaparat.

Trebuie vazute actele si, in functie de documentele pe care le detineti, puteti primi un raspuns complet. Asta ca o alternativa la varianta dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu mostenirea; oare mi-am pierdut drepturile? silentk6 silentk6 Buna ziua, am 21 de ani, sunt din Cta si am cateva intrebari cu privire la o mostenire. Mentionez ca nu am avut deloc bani de consultanta juridica, deci cu ... (vezi toată discuția)
Renunþare moºtenitor laci72 laci72 2 mătuşi ale mele au semnat ca renunţa la partea lor din moştenire ce ar fi primit după mama lor în 2003.semnand o declaraţie scrisă cu mîna si Când ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire de la bunici ma_ria ma_ria Buna seara, bunicii au murit, unul in 1992, celalalt in 2000 si nu s-a dezbatut mostenirea din varii motive. In prezent mai traiesc doi dintre cei 6 frati, ... (vezi toată discuția)