avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Spor dificultate in baza Legii 263/2006
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Spor dificultate in baza Legii 263/2006

Potrivit art.II din L.263/2006 de aprobarea OUG209/2005 membrii comisiilor de fond funciar aveau dreptul la un spor de dificultate de pana la 50% din salariul de incadarare pe timp de 1 an.Majoritatea comisiilor de fond funciar au primit acest spor timp de doi ani ( inclusiv eu).Exista temei legal? Eu,pensionar fiind, am lucrat la o primarie cu contract de munca si in calitate de membru in comisia locala de fond funciar am primit aceste sporuri in 2007 si 2008. Am trimis,dupa incetarea raporturilopr de munca, adeverinta la casa de pensii din care rezulta sporurile primite si ca s-au achitat contributiile eferente acestor sporuri.Casa de pensii nu mi-a raspuns nici dupa aproape 2 ani.Intrebarea este in principal daca aceste sporuri se puteau acorda pe 2 ani si daca acest spor de dificultate primit pe anii 2007 si 2008 trebuia luat in calcul la majorarea pensiei ( separat de majorarea aferenta perioadei lucrate) Multumesc.
Cel mai recent răspuns: seneca399 , utilizator 17:48, 4 Ianuarie 2013
In suma contributiva pt.anii respectivi,care se gaseste in evidentele casei de pensii,se gasesc toate veniturile pt.care s-a retinut CAS.
Daca la subiectul deschis discutiei mai sunt si alte pareri sau detalii,le astept

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalcularea pensiei in baza unor sporuri salariale primite seneca399 seneca399 Sunt pensionar pentru limita de varsta. Dupa pensionare am mai lucrat si depus la casa de pensii atat adeverinta cu salariul primit in aceasta perioada cat si ... (vezi toată discuția)
Punctajul suplimentar pentru activitatea lucrata in grupe de munca inaudroiu inaudroiu Sunt pensionata din februarie 2001. Am lucrat in conditii de munca conform Gr. I un timp de 4 ani si 3 luni si conform Gr.II, tot 4 ani si 3 luni. Am primit ... (vezi toată discuția)
Grupa ii , recalculare sch sch O persoana pensionata conf. L19, care a muncit in gr.I si II,beneficiind de OUG209/2008 castiga acum,in Instanta, dreptul ca fostul angajator sa-i recunoasca ... (vezi toată discuția)