avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general DEDUCTIBILITATE MASINA
Discuție deschisă în Contabilitate în general

DEDUCTIBILITATE MASINA

Buna seara.
Daca achizitionez o masina cu cash pe firma de la o persoana juridica, tva-ul aferent il deduc in prima luna? Sau in timp? Precizez ca firma are tva la incasare.
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 20:59, 10 Februarie 2013
Depinde ce masina cumparati.Cosul fiscal la art. 145^1 Limitări speciale ale dreptului de deducere prevedeurmatoarele:

"(1) Prin excepţie de la prevederile art. 145 se limitează la 50% dreptul de deducere a taxei aferente cumpărării, achiziţiei intracomunitare, importului, închirierii sau leasingului de vehicule rutiere motorizate şi a taxei aferente cheltuielilor legate de vehiculele aflate în proprietatea sau în folosinţa persoanei impozabile, în cazul în care vehiculele nu sunt utilizate exclusiv în scopul activităţii economice. "

Deductibilitate este de 50%. Intrebarea era daca tva-ul acela se deduce in prima luna a achizitiei sau se deduce in timp (impartim tva-ul la 36 de luni)?
De ce sa se imparta la 36 de luni? Poate va referiti la amortizare. TVA-ul nu are nimic in comun cu amortizarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere tva masina achizitie intracomunitara nicolaekatalin nicolaekatalin Am cumparat un autoturism din Germania,de la o firma pe firma,amandoi platitori de tva.La o saptamana autoturismul refacturez la o firma de leasing,dupa care ... (vezi toată discuția)
Declarare tva partial deductibil nefertiti_g nefertiti_g Buna seara, Cum declar in 300 tva-ul aferent chelt cu combustibilul nedeductibile? La randul de regularizari taxa colectata? care sunt notele contabile pt ... (vezi toată discuția)
Amortizare masini transport marfa ncris78 ncris78 O societate comerciala achizitioneaza un autovehicul de transport marfa, cu MTM 3.5t, care este folosit pentru prestarea activitatii de transport marfa ... (vezi toată discuția)