avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 312 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... fisa postului
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

fisa postului

Sunt referent in cadrul primariei avand pregatire profesioanala de agent agricol si referent stare civila.In aceasta luna am primit fisa postului cu atributii de asistent social fara a se tine cont de pregatirea profesionala si fara a se emite o dispozitie din partea primarului cu privire la acest aspect.Doresc un raspuns.Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Tanjiani , utilizator 18:51, 19 Februarie 2013
Listati textul de mai jos si dati-i cu el in cap la retardatul care v-a "intocmit" fisa postului, pt. ca asa poate va intelege ca nu puteti indeplini atributiile respective fara a avea studiile necesare:

Legea nr. 466 din 4 noiembrie 2004 privind Statutul asistentului social
ART. 2 (2) Titlul de asistent social poate fi deţinut de:
a) persoana care a obţinut diploma de licenţă în cadrul unei instituţii de învăţământ superior cu specializare în domeniu, forma de lungă durată, 4 ani, acreditată conform legii;
b) persoana care deţine diploma de absolvire a unei instituţii de învăţământ superior cu specializare în domeniu, forma de scurtă durată, 3 ani, acreditată conform legii;
c) persoana care deţine diploma de asistent social echivalată conform legii;
d) persoana care deţine diploma de asistent social eliberată sau recunoscută în unul dintre statele membre ale Uniunii Europene, în unul dintre statele aparţinând Spaţiului Economic European ori în Confederaţia Elveţiană.
ART. 7 Profesia de asistent social poate fi exercitată de persoana care îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii:
a) este cetăţean român sau cetăţean al altui stat, în condiţiile prevăzute la art. 2 alin. (1);
b) are studii de specialitate în asistenţă socială, conform prevederilor art. 2 alin. (2);
c) este înregistrată în Registrul naţional al asistenţilor sociali din România;
d) nu se găseşte în vreunul dintre cazurile de incompatibilitate prevăzute în prezenta lege.
ART. 34 (1) Persoanele fără studii de specialitate care îndeplinesc atribuţii ale asistentului social la momentul intrării în vigoare a prezentei legi au dreptul să desfăşoare activităţile prevăzute la art. 3, dacă fac dovada că sunt înscrise şi frecventează cursurile unei instituţii de învăţământ superior cu specializarea în asistenţă socială, instituţie acreditată conform legii, în termen de 3 ani de la data intrării în vigoare a prezentei legi.
(2) Persoanele care au absolvit o formă de învăţământ superior, acreditată conform legii, cu altă specializare decât asistenţă socială, cu o vechime de minimum 3 ani în domeniul asistenţei sociale, având atribuţii de asistent social, au dreptul să desfăşoare activităţile prevăzute la art. 3, dacă fac dovada că urmează studii postuniversitare în domeniul asistenţei sociale, studii organizate de instituţiile de învăţământ superior acreditate conform legii, în termen de 5 ani de la data intrării în vigoare a prezentei legi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functionar public cu atributii de asistent social irinna irinna Suntem un grup de functionari publici care lucram intr-un serviciu public de asistenta sociala din cadrul unei primarii si ne aflam in urmatoarea situatie: ni ... (vezi toată discuția)
Ce sanse sunt ca sa mai lucrez ca asistent social? prudance prudance Am terminat o facultate (de stat) cu specializarea asistenta sociala acum doi ani. Ni s-a spus ca sunt multe posturi de asistenti sociali in primarii pentru ca ... (vezi toată discuția)
Incadrare cu probleme ! gandreea gandreea Buna ziua, Am terminat in anul 2008 Ingineria produselor alimentare si am obtinut si licenta (respectiv 5 ani la zi), in finele anului 2008 m-am angajat in ... (vezi toată discuția)