avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... 50 gr aur
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

50 gr aur

Am luat de la cineva 50 gr. de aur,printr-un act de mana m-am obligat s-al returnezi in trei luni de zile.timpul a expirat.persoana respectiva ma ameninta ca depune plangere la politie.Eu nu pot s-ai returnezi aurul deoarece l-am vandut.ce se poate intampla? daca declar ca i-am returnat aurul? trebuia sa fac un act de mana precum ca;[subsemnatul.... declar pe properia raspundere urmatoarele: la data de.... orele .... i-am returnat cele 50 gr de aur lui..... data si semnatura. trebuia facut in 2 exemplare? adica un act de mana sa ramana la mine si 1 la el? va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 09:22, 1 Martie 2013
Este recomandabil sa apelati la avocat daca veti fi chemat la politie.
In functie de anumite imprejurari este posibil sa nu aveti probleme penale.
Daca nu va veti apara bine riscati sa intrati sub incidenta legii penale.
futeti fi acuzat de infractiunea de abuz de incredere dar asa cum a zis si colegul de mai sus cel mai indicat ar fi sa luati legatura cu un avocat pentru ca lucrurile pot lua o turnura negativa foarte foarte rapid
Adică vă gândiţi să întocmiţi un act de mână cu semnătură falsă? Nu faceţi aşa ceva , fiindcă vă veţi complica situaţia.Încercaţi să faceţi rost de bani , pe căi cinstite, şi achitaţi contravaloarea aurului primit. Dacă veţi întocmi un act fals aţi putea fi acuzat, pe lângă infracţiunea de abuz de încredere , şi de fals în înscrisuri sub semnătură privată.Chiar după depunerea plângerii pentru abuz de încredere, dacă îi daţi banii celui de la care aţi luat aurul, se poate să se stingă procesul penal prin împăcarea părţilor.
Se va face expertiza grafoscopica si se va dovedi ca nu este semnatura celui care v-a imprumutat, fara prea mari eforturi si riscati sa faceti inchisoare. Inapoiati omului banii si nu va mai ganditi cum sa scapati cu basma curata mai ales dupa ce v-a ajutat cand ati avut nevoie.
Ultima modificare: Vineri, 1 Martie 2013
ContSters178374, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz de incredere dariniko dariniko Am luat de la cineva 50 gr. de aur,printr-un act de mana m-am obligat s-al returnezi in trei luni de zile.timpul a expirat.persoana respectiva ma ameninta ca ... (vezi toată discuția)
Declaratia la politie dyana33 dyana33 Buna seara! Va rog sa-mi spuneti si mie in cate exemplare se intocmeste o declaratie pe propria raspundere la politie. O declaratie in care eu am contestat ... (vezi toată discuția)
Disp.art.1575 si art 1584 c.civ. wap54 wap54 Va rog frumos, detaliatia-mi ce inseamna aceste articole invocate intr-o citatie. Cineva imprumuta bani de la camatar, returneaza banii dar camatarul spune ca ... (vezi toată discuția)