avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 176 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... despagubire CASCO
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

despagubire CASCO

Buna ziua,
Am o masina pt care am asigurare CASCO. Nu mentionez numele asiguratorului pt. a ma conforma regulamentului prezentului forum. De curand (adica o luna) datorita drumurilor de proasta calitate de la intrarea in tara prin vama Nadlag, am avut un incident cu deteriorarea masinii din punct de vedere mecanic: cauciucuri rupte, jenti deteriorate, pistoane defectate si cutia de directie afectata. Masina este o masina relativ scumpa din 2008. Cu o luna inaintea evenimentului am efectuat la o reprezentanta un control tehnic care evidentiaza ca masina este in perfecta stare fara nici un fel de problema.
Asiguratorul nu ne despagubeste decat cauciucuri si jenti... fara piesele importante si.. scumpe.
Ce este de facut? Probabil singura solutie este instanta. Este de preferat sa abordam un avocat specializat in astfel de probleme? Exista sanse de castig in astfel de situatii?

Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 1 Martie 2013
Sanas, utilizator
Cel mai recent răspuns: Sanas , utilizator 11:00, 3 Martie 2013
Solutia rezolvarii problemei dvs. este instanta, dar cu o conciliere directa in prealabil.
Sansele pe care le aveti nu le pot evalua intrucat in mesajul dvs. nu sunt descrise toate detaliile privind modul de producere a accidentului. Este foarte important de stiut in ce consta starea proasta a drumului. Probabil este vorba de gropi. Atunci intereseaza dimensiunile gropii. De asemenea nu ati aratat care sunt avariile produse pistoanelor si cutiei de viteza. Imi este foarte greu sa cred ca pistoanele unui motor se avariaza prin trecerea unei roti pritr-o groapa.
Va sfatuiesc ca inaintea convocarii asiguratorului la conciliere directa sa apelati la serviciile unui expert judiciar auto care sa constate avariile produse autoturismului si daca exista o legatura de cauzalitate directa intre avarii si starea drumului.
Posibil ca asiguratorul sa considere ca in acel eveniment au fost afectate doar cauciucurile si jentile, defectarea pistoanelor si a cutiei de viteze cu siguranta tot din aceeasi cauza au fost deteriorate, dar nu se poate cuantifica evenimentul respectiv, aceasta realizandu-se in timp, in urma rularii autoturismului pe drumuri deteriorate din tara.Din experienta va spun ca sansele sunt minore sa obtineti despagubiri si pentru celelalte componente, pentru ca este greu de dovedit evenimentul respectiv (ca si data, ora si locul in care s-a produs).
Buna ziua,
Deoarece nu prea stapanesc termenii tehnici am facut o greseala in enumerarea defectiunilor... este vorba de pivotii masinii si caseta de directie si celelalte mentionate mai sus. Avem poze cu dimensiunea gropilor, avem poze cu data si ora evenimentului, inclusiv cu placuta indicatoare a localitatti unde s-a produs evenimentul. Avem constatarea si expertul auto desemnat de asigurator a stabilit cauzalitatea directa intre cauza si defectiuni. Brokerul de asigurare care a intermediat semnarea contractului de asigurare a incercat timp de o luna o negociere directa.
Mai este nevoie de o negociere directa din partea unui avocat? sunt suficiente probele?
Repet... avem documentul reprezentantei facut cu o luna inaintea evenimentului, care spune ca in urma unei verificari generale masina nu prezinta defecte.
Mutumesc.
Pivotii si caseta de directie pot fi avariate in urma circulatiei pe drumuri cu gropi.
Daca ati incercat o conciliere directa cu asiguratorul si aveti un proces verbal incheiat cu acest prikej va puteti adresa instantei. Daca nu aveti un asemenea proces verbal va trebui sa aibe loc concilierea directa cu incheierea unui proces verbal si apoi introducerea actiunii in instanta. Dupa parerea mea aveti sanse destul de mari de castig (in cazul administrarii unui probatoriu concret si corect)
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine plateste devizul .... urgent ! catalin_85 catalin_85 Buna ziua ... ma flu intr-o dilema .... posed o dacie 1310 din 97 care a fost accidentata intr-un accident de catre o doamna cu asigurare la [editat - ... (vezi toată discuția)
Dauna masina - drumuri proaste. Virgil.P Virgil.P Salutare, De curand am avut un nefericit incident auto. Conducand pe cheiul dambovitei datorata unui gropi in asfalt pe care nu am putut sa o ocolesc mi-am ... (vezi toată discuția)
Probleme casco bcr asig. erikahd erikahd Va rog sa ma ajutati.Am asigurare casco la o masina luata in leasing prin bcr .Acum doua luni in timp ce conduceam am simtit o lovitura si un zgomot puternic ... (vezi toată discuția)