avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii plafonare cas angajat
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

plafonare cas angajat

Conform legislatiei plafonarea cas este de 5x2223. Ma confrunt cu urmatoarea speta: Am un detasat in cursul lunii februarie al carui venit este sub plafonul cas( are doar 10 zile lucrate) fapt pt care i-am calculat si retinut cas la venitul brut realizat pt cele 10 zile. Intrebare: Angajatorul de la care s-a detasat imi spune ca trebuia sa-i calculez cas plafonat proportional cu perioada lucrata pt ca CAS -ul calculat de mine , respectiv CAS-ul calculat de el depaseste acest plafon. Este corect sa-i recalculez CAS-ul? si daca da, conform carui articol? Multumesc
Cel mai recent răspuns: ela77 , utilizator 08:08, 1 Aprilie 2013
Multumesc pentru ajutorul acordat, o sa va raspund tot eu, pe speta ridicata de mine am gasit urmatoarea solutie: '' In situatia in care totalul veniturilor prevazute la alin. (1)( cod fiscal art 296) este mai mare decat valoarea a de 5 ori castigul salarial mediu brut, contributia individuala de asigurari sociale se calculeaza in limita acestui plafon, PE FIECARE LOC DE REALIZARE A VENITULUI''

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Baza calcul concediu medical elam elam buna ziua! am un concediu medical a carui baza de calcul, insumand cele 6 luni anterioare, imi da suma de 14512 lei si un nr de 131 zile , cu un procent de ... (vezi toată discuția)
Contestatie decizie recalculare pensie astoria astoria buna ziua daca imi poate spune cineva va rog cum se procedeaza in cazul in care vreau sa contest decizia de recalculare a pensiei. sunt pensionat din 2009 ... (vezi toată discuția)
Cod fiscal(legea 571/2003 actualizata in 2012) ernestclim ernestclim As dori sa inteleg continutul articolului 296/3, litera a) care suna in felul urm: persoanele fizice rezidente, care realizeaza venituri din salarii sau ... (vezi toată discuția)