avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita din cauza ratelor la banca
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita din cauza ratelor la banca

Buna ziua,
deoarece nu sa mai putut achita un credit garantat cu ipoteca sa ajuns la executare silita,locuinta apartine parintilor si acolo isi au si domiciliul iar creditul e pe numele fiului,garantat cu ipoteca pe apartamentul parintilor.Dupa cum am zis sa ajuns la executare silita si am propus pentru a nu pierde apartamentul sa se retina din pensiile parintilor si salariul fiului o suma de bani,respectiv proprire. E posibil sa se faca proprire si sa nu mai piarda apartamentul?
Cel mai recent răspuns: DoinaDMM , utilizator 22:52, 12 Aprilie 2013
Totul este posibil, dar nu puteti impune nimic bancii. Deci, daca banca este de acord se poate obtine si o reesalonare a datoriei.
Doar cu acordul creditorului, in scris, depus la dosarul executional, acesta poate dispune suspendarea executarii silite imobiliare, in conditia fie a unei tranzactii intre parti, fie cu acceptarea recuperarii debitului doar din poprire.
Depinde insa de creditor/banca, dar si de cuantumul debitului datorat. Sansele sunt, insa, mici sa accepte banca o asemenea propunere din partea debitorului.
Daca parintii sunt doar garanti ipotecari, nu exista temei legal pentru ca executorul sa le popreasca pensiile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita credit de nevoi personale cu ipoteca ! MariaCN MariaCN Buna ziua, In anul 2008 am contractat un credit de nevoi persoanel cu ipoteca, pentru a ajuta o persoana. Aceasta persoana a ipotecat casa pt acest credit. ... (vezi toată discuția)
Se poate face executarea silita a unui apartament deja ipotecat de alta banca? TANASE SIMONA TANASE SIMONA Am luat acum cativa ani niste credite la anumite banci.unul dintre ele este ipotecar si sunt cu plata la zi .la celelalte sunt cu cateva luni ... (vezi toată discuția)
Credite ipotecare restante gionela76 gionela76 Parintii mei au facut un credit ipotecar. de jumatate de an nu au mai platit ratele. Banca cred ca a vandut creditul, caci a primit o notificare de plata. ... (vezi toată discuția)