avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Cui i se aplica prevederile legii 284/2010?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Cui i se aplica prevederile legii 284/2010?

LEGEA 284 /2010 SE APLICA SI SALARIATILOR unei societati comerciale a carui actionar unic este municipiul x? Societatea este peroana juridica de drept public ,constituita sub forma unei societati pe actiuni
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 18:34, 17 Mai 2013
Un SRL nu poate fi pers jurid de drept public, ci doar de drept privat. Proprietatea statului poate fi publica sau privata. In cazul dvs face parte din proprietatea privata a statului, reprezentat de municipiu ca unitatea admin-teritoriala a statului.
Conf art. 2 Lg 284/2010 dispozitiile legii se aplica:
" a) personalului din autoritati si institutii publice, respectiv Parlamentul, Administratia Prezidentiala, autoritatea judecatoreasca, Guvernul, ministerele, celelalte organe de specialitate ale administratiei publice centrale, autoritati ale administratiei publice locale, alte autoritati publice, autoritati administrative autonome, cat si institutiile din subordinea acestora, finantate integral din bugetul de stat, bugetele locale, bugetul asigurarilor sociale de stat, bugetele fondurilor speciale;
b) personalului din autoritati si institutii publice finantate din venituri proprii si subventii acordate de la bugetul de stat, bugetele locale, bugetul asigurarilor sociale de stat, bugetele fondurilor speciale;
c) personalului din autoritatile si institutiile publice finantate integral din venituri proprii;
d) persoanelor care sunt conducatori ai unor institutii publice in temeiul unui contract, altul decat contractul individual de munca .
(2) Dispozitiile prezentei legi nu se aplica Bancii Nationale a Romaniei, Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare, Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor si Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private.
(3) Intra in categoria personalului din sectorul bugetar personalul incadrat pe baza contractului individual de munca, personalul care ocupa functii de demnitate publica si personalul care ocupa functii asimilate functiilor de demnitate publica, precum si personalul care beneficiaza de statute speciale, inclusiv functionarii publici si functionarii publici cu statut special."

Deci nu se aplica angajatilor unei soc com, chiar daca are capital de stat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare spor de vechime in cazul neaplicarii legii salarizarii say say Daca suntem institutie de stat si nu ni se aplica legea salarizarii, ce sporuri de vechime aplicam? (vezi toată discuția)
Legea 153/2017 sexu sexu Art. 2. - Domeniul de aplicare (1) Dispozițiile prezentei legi se aplică: a) personalului din autorități și instituții publice, respectiv ... (vezi toată discuția)
Contract individual de munca jenicaprod jenicaprod Lucrez intr-o institutie publica (personal contractual). Pot solicita o copie de pe contractul de munca? (vezi toată discuția)