avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... condamnare suspendare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

condamnare suspendare

in urma cu un an si jumatate datorita unor ,,tulburari'' fiul meu a fost inculpat in 2 dosare.in timp ce se judeca primul ,fara a exista hot definitiva a avut o neintelegere cu a sa iubita careia i a spart locuinta facandui -se al 2 lea dosar pt furt.
intrebarea este:daca in primul dosar a primit suspendare ,(acum este chemat la procuror pt furtul din locuinta iubitei ),ce pedeapsa poate primi.mentionez ca iubita si a recuperat prejudiciul creat.
acea suspendare cat il afecteaza.???cu stima tuturor
Cel mai recent răspuns: dia2120 , utilizator 16:49, 3 Iunie 2013
furt.art 208 si 209.la primul 3 ani suspendare complice furt.
Ce suspendare a primit in primul dosar?
Instanta de judecata poate dispune suspendarea conditionata a executarii pedepsei in cazul concursului de infractiuni , daca pedeapsa aplicata este de 2 ani.



Suspendarea conditionata sub supraveghere
poate fi dispusa in cazul infractiunilor concurente daca pedeapsa efectiv aplicata este de 3 ani.

Instanta de judecata poate dispune individualizarea pedepsei cu inchisoarea in cele doua moduri expuse mai sus daca aprecieaza ca scopul pedepsei poate fi atins fara a exista privarea de liberatate.

Asadar, modalitatile de individualizare judiciara a pedepsei reprezinta o facultate a instantei de judecata, nu o obligatie.


In vederea justei individualizari a pedepsei, instanta de judecata va avea in vedere intreaga situatie de fapt.( se va retine, asadar , faptul ca prejudiciul a fost recuperat.De asemenea, in vederea dozarii pedepsei instanta va retine recunoasterea infractiunii si existenta unui atitudine cooperante, in vederea aflarii adevarului, pe parcursul procesului penal ).





ma puteti lamuri ,daca pedeapasa a fost 3 ani cu susp si alti 5 suprav ,se poate spera la o alta suspendare in acest caz???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum va primi pedeapsa??? monicacm monicacm buna dimineata....o persoana cercetata in acelasi dosar, fiind incadrata la mai multe articole din c.p cum va primi pedeapsa? cum decid judecatori pedeapsa?va ... (vezi toată discuția)
Delapidare polegnala polegnala Buna ziua,am comis fapta de delapidare in urma cu cateva luni....prejudiciul este undeva la 3000 lei ,am recunoscut fapta de prima data a politie,apoi am fost ... (vezi toată discuția)
Bună ziua ! am o întrebare și eu . la prima fapta furt calificat ... Madalina Anamaria Madalina Anamaria Bună ziua ! Am o întrebare și eu . La prima fapta furt calificat conținu 4 acte . Reținere 24 de ore ulterior control juridiciar 60 de zile . Fapta ... (vezi toată discuția)