avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CIC 1 an
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CIC 1 an

Buna ziua
Am ales sa stau in CIC un an si am inteles ca ultima luna trebuie luata de catre tata .Copilul face un an in 28 iulie iar daca tata nu intra in concediu de ingrijire din 28 iunie pana in 28 iulie ce se intampla cu indemnizatia pe ultima luna?Daca el nu vrea sa intre in concediu si eu ma intorc la munca in 28 iulie ce se intampla ?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:12, 28 Mai 2013
1. Daca tatal nu intra in CCC macar o luna atunci se reduce CCC pentru dvs. cu o luna, adica trebuie sa reluati activitatea in ziua urmatoare aceleia in care copilul implineste 11 luni.

2. Indemnizatia pentru CCC nu se mai plateste pentru aceasta ultima luna.

3. - Dar dvs. puteti beneficia de stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana implineste copilul 2 ani.
- Veti beneficia de acest stimulent de insertie dupa ce copilul implineste 1 an.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare stimulent zsigmond_viorel zsigmond_viorel Buna seara! Lamuriti-ma si pe mine daca eu vreau sa primesc stimulentul de 500 de lei si sa ma intorc la munca cat de repede o pot face ? si in acei 500 se ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie radmaria radmaria Buna ziua, As avea si eu o nelamurire....sunt in concediu de ingrijire a copilului,iar in iulie copilul implineste varsta de un an.Eu am optat pt concediu de ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere al copilului si stimulentul de insertie in munca Zara_Sabrina Zara_Sabrina Buna ziua. Sunt insarcinata in 32 saptamani, cu data probabila a nasterii pe 21 martie. Voi intra in prenatal din 9 februarie si voi opta pentru concediu de ... (vezi toată discuția)