avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... procedura recuperarea taxei de timbru ca urmare a unei ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

procedura recuperarea taxei de timbru ca urmare a unei hotarari de restituire

Instanta a dispus restituirea taxei de timbru, cum procedez in continuare?

Am inteles ca trebuie sa ma adresez Primariei in contul careia s-a platit taxa cu o cerere la care sa atasez hotararea definitiva si irevocabila legalizata prin care s-a dispus restituirea taxei.
Trebuie sa depun copie dupa chitanta de plata a taxei de timbru sau trebuie sa fac cerere la instanta sa-mi restituie in original chitanta?
Mai am nevoie si de alte documente?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ctm , utilizator 13:19, 22 Iulie 2013
Pacat ca, dupa cate observ, nu a intervenit nimeni - avand experienta/formatie juridica - pentru a-i raspunde utilizatorului la intrebarea sa. Eu, personal, sunt in aceeasi situatie si ma interesa subiectul.
Am castigat un proces civil cu o persoana juridica de drept privat - atat la fond cat si in recurs unde, instanta a mentinut in totalitate hotararea instantei de fond. Aceasta dispunea, printre altele si restituirea taxei de timbru; nici eu nu am experienta si nu stiu cum sa procedez si cui sa adresez cererea de restituire a taxei. Va rog, poate intervine cineva cu un sfat!
Ar fi util, poate si pentru alti utilizatori sa stie ce documente trebuie sa insoteasca cererea de restituire, UNDE trebuie adresata, formatul general al cererii, etc.!
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituirea sumelor poprite, taxei de timbru si cautiunii; va rog, un sfat! ctm ctm Am castigat - la instanta de fond - un proces civil de contestatie la executare silita. Instanta a hotarat: - anularea actelor de executare ... (vezi toată discuția)
Am câștigat o contestație la executare iar instanța a dispus, printre altele, returnarea taxei de timbru judiciar. cum să procedez pentru a recupera această sumă? stef9909@yahoo.com stef9909@yahoo.com Am castigat un proces civil (contestatie la executare). Instanta a dispus ca dupa ramanerea definitiva a hotararii, paratul sa-mi intoarca suma executata ... (vezi toată discuția)
Restituire taxe de timbru Victor0101 Victor0101 Buna ziua, In urma unui proces de executare silita pe care l-am castigat, am cerut restituirea taxei de timbru si cererea mi-a fost aprobata. Am inteles ca ... (vezi toată discuția)