avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Restituire taxe de timbru
Discuție deschisă în Executare silită

Restituire taxe de timbru

Buna ziua,

In urma unui proces de executare silita pe care l-am castigat, am cerut restituirea taxei de timbru si cererea mi-a fost aprobata. Am inteles ca in cazul proceselor de executare silita taxa se recupereaza de la organul fiscal local unde a fost platita si nu de la parati.

Ce acte sunt necesare la organul fiscal local pentru restituirea taxei?
Hotararea trebuie legalizata (definitiva), desi au trecut cele 30 de zile in care se putea face apel?
Referitor la chitanta taxei de timbru (care este in original la dosar), daca este necesara, este de ajuns o copie a acesteia sau trebuie in original?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: marian19 , utilizator 15:57, 21 Iulie 2022
Nu este nevoie de chitanta in original. Unele birouri solicita sentinta legalizata altele nu. Puteti incerca fara sa legalizati Sentinta. Se completeaza o cerere, se anexeaza sentinta si copie dupa taxa de timbru.
Am inteles. Multumesc pentru rapuns.
O zi buna.
Din experienta proprie: mi-a fost ceruta sentinta legalizata cu mentiunea definitiva si chitantele in original. Acestea le-am primit dupa ce am facut o cerere catre grefierul-sef al instantei. Am mai facut si o cerere catre primar.
Salut,
In naceesi situatie sun si eu, te rog spune-mi cum ai procedat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire taxa de timbru si intoarcerea executarii Augusta_68 Augusta_68 A fost admisa contestatia la executare si anularea tuturor actelor de executare silita de la dosarul de executare. Am legalizat sentinta. Pot sa fac o cerere ... (vezi toată discuția)
Legalizare si investire cu formula executorie manuelle manuelle Buna ziua. Copia hotararii judecatoresti care se anexeaza cererii de legalizare si investire cu formula executorie trebuie sa aiba mentiunea \"conform cu ... (vezi toată discuția)
Procedura recuperarea taxei de timbru ca urmare a unei hotarari de restituire doru6 doru6 Instanta a dispus restituirea taxei de timbru, cum procedez in continuare? Am inteles ca trebuie sa ma adresez Primariei in contul careia s-a platit taxa cu ... (vezi toată discuția)