avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Transfer functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Transfer functionar public

Buna ziua,
sunt functionar public, Consilier Superior, absolventa de stiinte juridice si administrative si lucrez intr o institutie deconcentrata a Ministerului Sanatatii (Directie de Sanatate Publica).Exista posibilitatea de a ma transfera in functia publica de secretar in cadrul unei comune?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: gege38 , utilizator 14:07, 3 Iulie 2013
In nici un caz. Din doua motive: transferul la cerere se poate face numai intre institutii de acelasi nivel, respectiv, de la local la local, central la central (vezi art. 90, alin. 5) din Legea nr. 188/1999 (5) Transferul la cerere se face într-o funcţie publică de aceeaşi categorie, clasă şi grad profesional sau într-o funcţie publică de nivel inferior, în urma aprobării cererii de transfer a funcţionarului public de către conducătorul autorităţii sau instituţiei publice la care se solicită transferul. În acest caz, transferul poate avea loc numai între autorităţi sau instituţii publice din administraţia publică centrală, între autorităţi administrative autonome ori, după caz, între autorităţi sau instituţii publice din administraţia publică locală.)
Asta s-ar putea rezolva printr-un transfer in interesul serviciului.
Dar mai exista problema ca de pe o functie de executie nu te poti transfera pe o functie de conducere, secretarul fiind o functie de conducere.
Va puteti transfera cu transfer in interesul serviciului (asta implicand si acordul conducatorului de unde plecati) pe o functie de executie si apoi sa dati concurs pe functia de secretar scos la concurs ca functie unica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Institutia prefectului - administratie publica centrala sau locala? andrebety andrebety Poate un functionar public care lucreaza la Institutia Prefectului sa se transfere la cerere la o institutie aflata in subordinea unui minister, institutie ... (vezi toată discuția)
Transfer la cerere a functionarilor ContSters359110 ContSters359110 In cazul unui transfer la cerere, se solicita transferul pe un post vacant deja scos la concurs de catre autoritatea la care doresc transferul ? sau se face ... (vezi toată discuția)
Transfer la cerere angel 21 angel 21 Buna ziua! Sunt functionar public de executie clasa I la o primarie si as dori sa ma transfer la o alta primarie la funtia de secretar comuna, care a devenit ... (vezi toată discuția)