avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Transfer la cerere
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Transfer la cerere

Buna ziua!
Sunt functionar public de executie clasa I la o primarie si as dori sa ma transfer la o alta primarie la funtia de secretar comuna, care a devenit vacanta.
Am studii juridice si vechimea de 2 ani in spec. studiilor.
Pot sa efectuez transferul la cerere?
Va multumesc pt. raspuns!!!
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 23:13, 6 Iulie 2009
Transferul la cerere se face intr-o functie publica de aceeasi categorie, clasa si grad profesional sau intr-o functie publica de nivel inferior, in urma aprobarii cererii de transfer a functionarului public de catre conducatorul autoritatii sau institutiei publice la care se solicita transferul. In acest caz, transferul poate avea loc numai intre autoritati sau institutii publice din administratia publica centrala, intre autoritati administrative autonome ori, dupa caz, intre autoritati sau institutii publice din administratia publica locala.
Vedeti daca se mai poate cu transfer,caci s-ar putea sa se fi scos si atunci trebuie sa va dati demisia.
Nu este inca scos la concurs si daca indeplinesc conditiile de transfer, atunci se va aproba transferul. De aia interb daca indeplinesc conditiile?!
ralucastefan2007 a scris:

Vedeti daca se mai poate cu transfer,caci s-ar putea sa se fi scos si atunci trebuie sa va dati demisia.


E vorba de functionari publici, unde inca mai este reglementat transferul .... :)

Avand in vedere faptul ca transferul la cerere se face intr-o functie publica de aceeasi categorie, clasa si grad profesional sau intr-o functie publica de nivel inferior, consider ca dat fiind faptul ca la momentul actual detineti o functie de executie, apreciez ca nu va puteti transfera pe functia de secretar comuna intrucat acesta functie este una de conducere, dvs detinand la momentul actual una de executie. Functia de secretar comuna nu este de acelasi grad, categorie si clasa si nici de un grad inferior functiei pe care o detinet, astfel incat nu sunt indeplinite conditiile preavzute de lege pentru a opera transferul.

Alte discuții în legătură

Transfer functionar public aura2006 aura2006 Buna ziua, sunt functionar public, Consilier Superior, absolventa de stiinte juridice si administrative si lucrez intr o institutie deconcentrata a ... (vezi toată discuția)
Transfer la cerere a functionarilor ContSters359110 ContSters359110 In cazul unui transfer la cerere, se solicita transferul pe un post vacant deja scos la concurs de catre autoritatea la care doresc transferul ? sau se face ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ContSters357435 ContSters357435 imi spuneti va rog daca e considerata vechime in munca activitatea unui functionar public debutant daca acesta nu indeplineste perioada de stagiu? (vezi toată discuția)