avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Cadastru, titlu proprietate
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Cadastru, titlu proprietate

Buna seara,

Numele meu este Iulian si voi incerca sa aduc in discutie un subiect ,,fierbinte" ,mai ales pt mine si familia mea.
Tatal meu s-a hotarat sa treaca proprietatea in posesia urmasilor,respectiv eu si sora mea.Am mers la Primarie,am solicitat efectuarea unei schite cadastrale,am intocmit un dosar cu toate actele aferente .Mentionez ca asta se intampla in luna mai 2012.In urma efectuarii lucrarilor de cadastru,s-a gasit suprafata de 600mp,in plus fata de titlul de proprietate.Initial ni s-au solicitat procese verbale de buna vecinatate.Sub diverse pretexte,administratia locala, a amanat pana in acest an,luna aprilie, efectuarea acestui document.Ultima gaselnita,un nou proces verbal tipizat.Desi l-am completat si pe acesta,tatalui meu i se refuza eliberarea noului titlu de proprietate.Bomboana de pe coliva,explicatia lor,o noua lege care ,,ingheata" timp de 6 luni orice astfel de documente.Care lege frate,n-am gasit nimic pe net,sau in Monitor.!
intrebarea,rugamintea mea este urmatoarea:
in conditiile prezentate mai sus,ce mai pot face?
cu stima,
Iulian
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 02:01, 5 Iulie 2013
Solicitati oficial autoritatii sa comunice temeiul legal in baza caruia tergiverseaza eliberarea titlului de proprietate
Legea165/2013 prin care s-a blocat eliberarea de noi titluri de proprietate pana la inventarierea terenurilor .
hgvlad a scris:

Legea165/2013 prin care s-a blocat eliberarea de noi titluri de proprietate pana la inventarierea terenurilor .

Credeti ca articolul se refera la orice fel de emitere de titluri? Iata cum suna:

Art. 7. - (1) Până la întocmirea situaţiei centralizatoare la nivel local, se suspendă emiterea hotărârilor de validare/invalidare de către comisiile judeţene de fond funciar sau, după caz, de către Comisia de Fond Funciar a Municipiului Bucureşti, eliberarea titlurilor de proprietate, punerea în posesie de către comisiile locale de fond funciar, precum şi orice alte proceduri administrative în domeniul restituirii fondului funciar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

2 p.v. de punere în posesie pe acelaºi amplasament Katri Katri Deţin un proces verbal de punere în posesie din 2005 (semnat de primar, secretar, reprezentantul Ocolului silvic, topograf, reprezentant legal al ... (vezi toată discuția)
Reconstituire drept proprietate sinad sinad Va rog un raspuns cat mai pertinent si elaborat Tatal meu decedat a facut o cerere de reconstituire a dreptului de proprietate in anul 1991 pe legea 18/1991 ... (vezi toată discuția)
Proprietate lordionis lordionis Buna ziua. Ce documente sta la baza procesului verbal de punere in posesie al Comisiei locale de fond funciar? (vezi toată discuția)