avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cererea de recurs trebuie semnata obligatoriu?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cererea de recurs trebuie semnata obligatoriu?

Am depus cerere de recurs intr-un proces, insa am uitat sa o semnez. Ar fi o problema?
Ceerea a fost transmisa prin posta.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 08:32, 11 Iulie 2013
Codul de procedura civila prevede:
Art. 486 - Cererea de recurs
(1) Cererea de recurs va cuprinde următoarele mențiuni:

a) numele și prenumele, domiciliul sau reședința părții în favoarea căreia se exercită recursul, numele, prenumele și domiciliul profesional al avocatului care formulează cererea ori, pentru persoanele juridice, denumirea și sediul lor, precum și numele și prenumele consilierului juridic care întocmește cererea. Prezentele dispoziții se aplică și în cazul în care recurentul locuiește în străinătate;
b) numele și prenumele, domiciliul sau reședința ori, după caz, denumirea și sediul intimatului;
c) indicarea hotărârii care se atacă;
d) motivele de nelegalitate pe care se întemeiază recursul și dezvoltarea lor sau, după caz, mențiunea că motivele vor fi depuse printr-un memoriu separat;
e) semnătura părții sau a mandatarului părții în cazul prevăzut la art. 13 alin. (2), a avocatului sau, după caz, a consilierului juridic.
(2) La cererea de recurs se vor atașa dovada achitării taxei de timbru, conform legii, precum și împuternicirea avocațială sau, după caz, delegația consilierului juridic.
(3) Mențiunile prevăzute la alin. (1) lit. a) și c)-e), precum și cerințele menționate la alin. (2) sunt prevăzute sub sancțiunea nulității. Dispozițiile art. 82 alin. (1), art. 83 alin. (3) și ale art. 87 alin. (2) rămân aplicabile.
Trebuie neaparat sa va prezentati la termen si sa o semnati.
O pot transmite din nou prin posta, de data aceasta semnata?
Nu o mai transmiteti din nou prin posta pt ca veti provoca incurcaturi si discutii inutile, daca mai sunteti sau nu in termen. Mergeti la arhiva instantei, solicitati dosarul si semnati recursul sau va prezentati in sedinta publica si il semnati in fata judecatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs la proces mady2271 mady2271 Cum se formuleaza cerere de recurs la un proces si in cat timp ? (vezi toată discuția)
Dreptul muncii - contestatie desfacere contract de munca jonjon jonjon in luna noiembrie 2014 am fost in concediu medical din data de 5 pina in data de 21.In data de 5 noiembrie conducatorul unitatii a emis decizia de concediere ... (vezi toată discuția)
Recurs decizie ContSters291612 ContSters291612 Buna ziua, as dori sa stiu cum as putea sa fac un recurs la o decizie judecatoreasca?pur si simplu fac o cerere sau trebuie facut ceva formal?multumesc (vezi toată discuția)