avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajati transport international
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajati transport international

Buna ziua,
O sociatete care are obiect de activitate transport international de marfuri ce obligatii si restrictii are vis-a-vis de soferii angajati, in afara de a le acorda diurna.
1. diurna se acorda doar pt zilele lucratoare din saptamana sau pt toate in care e plecat din tara?
2. cat timp poate fi plecat din tara maxim intr-o cursa, avand in vedere ca transportul se efectueaza doar pe teritoriul altor state (deci nu vine acasa incarca si pleaca din nou)?
3. cat timp poate fi plecat maxim din tara pe an?
4. exista vreo restrictie de genul ca doar jumatate din angajati pot fi plecati din tara la un moment dat?
5. are nevoie angajatul de formularul E101?
Va rog daca se poate sa imi dati si o baza legislativa.
multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters228395 , utilizator 09:41, 16 Iulie 2013

In afara de diurna va trebui achitat salariu minim pe economie sau in functie de veniturile inscrise in C.I.M, In rest referitor la orele de munca sau zile vor trebui respectate preved.Codului muncii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diurna șoferi - bună ziua, dacă am un șofer care efectuează transport transnațional ... Claudia Coza Claudia Coza Bună ziua, dacă am un șofer care efectuează transport transnațional de mărfuri, cum se acordă diurna? ( ex. încarcă din SK și descarcă la Sibiu). ... (vezi toată discuția)
Delegare, mod de exprimare a acordului salariatului ACEA ACEA Conform prevederilor art. 9 din Legea 16/2017 privind detasarea transnationala in cadrul prestarii de servicii internationale, personalul angajatorilor ... (vezi toată discuția)
Formularul a 1 (fostul e101) ancapopescu ancapopescu Buna ziua, Va rog sa imi acordati cateva momente din timpul dvs,in sensul de a-mi raspunde la urmatoarea intrebare,daca se poate :Firma de care apartin are ... (vezi toată discuția)