avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Scrierea pe un blog a vietii traite in cuplu timp de ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Scrierea pe un blog a vietii traite in cuplu timp de 12 ani, poate atrage actiune in instanta din partea persoanei care se simte lezata ?

As vrea sa imi scriu povestea vietii mele traite alaturi de cineva timp de 12 ani, bazata 100 % pe realitate si intreb daca femeia cu care am trait poate sa ma dea in judecata ?
Stiu ca sunt 4 conditii pentru defaimare iar una dintre conditii este sa scrii neadevaruri, ori eu vreau sa scriu adevaruri.
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 23:39, 26 Iulie 2013
Adevarul meu nu coincide cu adevarul tau. Suntem diferiti si fiecare individ percepe in mod propriu realitatea.
Nu te opreste nimeni sa scrii, poti da nume fictive si nu deranjezi pe nimeni.
~ Conținut șters la cerere ~
Nu e musai vorba de calomnie, ci poate fi vorba si de lezarea dreptului la viata intima. Sunt doua lucruri diferite. Proba veritatii nu constituie aparare in privinta dezvaluirii vietii intime.
Hm,,,, eu am facut ceva si mai si! Am mers la o televiziune si mi-am povestit viata si am primit si bani! Iar daca el ( exul) , s-a simtit lezat e treaba lui! Eu mi-am povestit viata mea din punctul meu de vedere! Nu am dat numele lui si nici unde a lucrat , dar cine m-a vazut si m-a recunoscut , au stiut cine este exul... La dumneavoastra daca nu va puneti poze si nume real ,,,nu prea cred ca conteaza ,,, Defapt viata dumneavoastra , ca si a mea nu prea cred ca intereseaza in mod special pe nimeni! Emisiunea a avut rating , iar eu am luat bani! O poveste de viata si cam atat !
O televiziune risca cel mult o amenda de la CNA pentru dezvaluirea vietii intime a unei persoane binecunoscute publicului iar jurnalistii pot motiva ca dezvaluirea vietii intime a acestei persoane serveste un interes public. Un blogger ar putea cu greu motiva asa ceva, pentru ca blogul nu e ziar iar bloggerul nu poate fi asimilat unui jurnalist, prin urmare nu se bucura de drepturile acordate jurnalistilor prin legi nationale si tratate internationale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Defaimarea directorului unei institutii DianaCory DianaCory Buna seara ! As dori sa va intreb daca este legal ca un jurnalist sa realizeze o campanie in randul elevilor in legatura cu profesorii din scoli si sa posteze ... (vezi toată discuția)
Ce parere aveti despre televiziuni,dar mai ales despre prestatiile si profesionalismul oamenilor de televiziune ? Radu Gabrian Radu Gabrian Am sa deschid acest subiect,cu o opinie care mi se pare deosebit de sugestiva ,emisa intr-un interviu,acordat in Gazeta Sporturilor,din 02.04.2010 de catre ... (vezi toată discuția)
Cuvinte scrise pe un blog developer developer Buna ziua, Ma intereseaza si pe mine urmatorul lucru: \\" Pot sa imi fac un blog , pe care sa mi postez, sa ma descarc, sa mi descarc viata alaturi de o ... (vezi toată discuția)