avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Obiecte decorative fara documente de provenienta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Obiecte decorative fara documente de provenienta

Buna ziua,
de ceva timp, locuiesc in strainatate, urmand ca, la anul, sa ma intorc acasa, in Romania. Aici, ca de altfel, in aproape toata Europa, exista multe piete de vechituri, in mai toate orasele, de unde am cumparat unele lucruri decorative pentru casa, printre care si cateva tablouri, la preturi foarte convenabile. Oamenii le vand pt ca sunt considerate surplusuri sau, pur si simplu, vor sa-si redecoreze casele, deseori se vind lucruri chiar din garajele caselor. In astfel de piete, nu-ti da nimeni chitanta, factura sau vreun altfel de act. Pot intampina probleme la aducerea lor in tara? Mentionez ca nu stiu daca au sau nu vreo valoare, le-am cumparat strict pt casa mea. Acum, de cand cu nebunia asta, chiar sunt ingrijorata, mi-ar parea rau sa renunt la ele, cum ar trebui sa procedez?
Va multumesc anticipat pt sugestiile dvs.
Cel mai recent răspuns: cristi111us , utilizator 15:36, 5 August 2013
In urma cu aprox 1 luna a existat in cadrul emisiunii "Romania, Te Iubesc!" (de la ProTv) un reportaj despre cum am fost furate/scoase din tara majoritatea operelor semnate de C-tin Brancusi. In respectiva editie se mentiona ca in unele tari (cum este si Romania) este suficienta declararea la trecerea frontierei a "pieselor" aflate asupra dvs ... neintresand modul lor de dobandire. Va recomand sa vizualizati filmuletul : [ link extern ] .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tablou fals. LISONELTA300 LISONELTA300 Eu am falsificat un tablou asa de bine ca expertii in arta au spus ca este un original. Cu toate acestea nu vreau sa vand tabloul, am vrut doar sa testez pe ... (vezi toată discuția)
Oare noi mai suntem romani??? BOGDAN EUGEN BOGDAN EUGEN Stimatii moderatorii va rog respectos sa nu mai sterge-ti acest link :love2::love2::love2: va multumesc ... (vezi toată discuția)
Furt intre fosti soti. dumitrumihaila dumitrumihaila Buna dimineata.Sunt un roman ,care muncesc in strinatate.Iin urma cu 2 ani si jumat.am divortat.Am lasat fostei sotii toate bunurile agonisite in7 ani de ... (vezi toată discuția)