avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 345 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum se ia in calcul pausalul?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum se ia in calcul pausalul?

Buna ziua. Am o intrebare referitoare la cum se ia in calcul pausalul.
Am un apartament contorizat la apa rece si calda. De cateva luni, mai precis din ianuarie nu am mai dat la asociatie citirea lunara a apometrelor. Am platit intretinerea, la pausal, cum spune administratorul, 6mc rece, 6 mc calda. Astazi am intrebat care este indexul la care s-a ajuns si am constatat ca de fapt sunt dator cu ceva mc. Administratorul mi-a spus ca ce am platit la pausal nu se ia in calcul la totalul consumului de apa rece si calda.
Va rog sa-mi spuneti, este adevarat sau .....
Cel mai recent răspuns: DaniSarah , utilizator 06:59, 30 Iunie 2023
Inseamna ca aveti un apartament de cateva sute de metri patrati. Sa-l stapaniti sanatos!
Pentru a nu da 4 lei/luna unei firme care administreaza asociatia, mai ales ca nu sunteti multumit de ea, propriarii pot sa se administreze fara acea firma daca vor.
Exact ca pana acum. Da, pai e bine fara o firma care sa faca treaba cum trebuie, ca e bine sa plateaca restu si pentru restantieri. Contoarele de exemplu au verificarea expirata de cel putin 2 ani.
Administratorul impartea pierderile din burta cum dorea la cine dorea.
N-ar trebui sa va faceti iluzii, @bobman
Sunt firme si firme, administratori si administratori.
Nici firmele nu sunt ingeri, asa cum nici administratorii nu sunt demoni, cu totii.

Si firmele au dat tepe, asa cum fac si administratorii. Si firmele administreaza bine, corect, asa cum si administratorii o fac.

Ideea e ca, daca tot ajungeti sa inlocuiti un administrator, s-o faceti cu firma sau administrator persoana fizica recomandate.

Sunt pe internet de ceva timp (ani, adica) si am citit prezentarea pe site-uri a diferite firme sau persoane fizice, ca fac, ca dreg, ca una, ca alta.....
Sa stiti ca la concret vor face nu mai mult decat administratorul dv., doar ca altfel, poate.
Si alta idee e ca daca nu aveti o conducere care sa stie legile, sa stie ce sa ceara unui administrator si sa stie ce sa refuze ca prestatie, puteti dv. sa incercati jde'mii de administratori, aceia for face asa cum vor sti sau mai bine zis cum nu vor sti administrarea condominiului dv.

Atat verificarea metrologica a apometrelor, cat si chemarea restantierilor in instanta pentru recuperarea restantelor e treaba conducerii, e decizia pe care trebuie sa o ia conducerea, nu administratorul. Chiar si transparenta pe care trebuie s-o dovedeasca administratorul depinde in primul rand de cum intelege conducerea asociatiei sa i-o impuna acestuia.
Ultima modificare: Vineri, 9 August 2013
elga50, moderator
Bună ziua! În sfârșit, un răspuns și la obiect și corect. Unde scrie că pausalul,, se adaugă la index "?! Am găsit doar ,, nu se adaugă la index" sau,, recalcularea se face pe cheltuiala proprietarului". În aceste condiții, conform legilor și ordonanțelor, nu poți trece mai mult de 8,4 mc/ persoană la paușal, dar nici nu scrie cum se procedează in continuare, ceea ce deschide calea echilibrata și libertatea de a stipula în regulamentul asociației, cum se procedează. Cum unii respecta Legea de a aduce citirile intre 1 - 5 ale lunii, tot așa cei care adoră paușalul, să respecte legea. După 1 an de declarare 0 persoane, când citesc contoarele găsesc 50 Mc apă caldă și tu ai pretenția sa te iau de la zero,, că n-ai stat". Câte capete, atâtea idei... În lipsa reglementarilor și metodologiilor de aplicare a legii.
Ultima modificare: Vineri, 30 Iunie 2023
DaniSarah, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pausal explicatii Tonyde Tonyde Buna ziua, As dori cateva lamuriri in legatura cu ce inseamna pausal. Administratorul asociatiei are o fisa in care trece indicii apometrelor pentru ... (vezi toată discuția)
Incarcare factura apa si canal antonela antonela Buna, la toata lumea. Am o speta interesanta, si solicit si parerea dvs. Intr-un bloc de apartamente, proprietarii au primit facturile la servicii comunale, ... (vezi toată discuția)
Probleme cu factura pentru plata apei reci si calde m1rcea m1rcea Avem un diferend cu firma care se ocupa de administrarea blocului in care locuiesc. Avem contoare de apa calda si rece in apartament. Desi de ani buni depunem ... (vezi toată discuția)